Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пети за 1.6 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пети за 1.6 16в

Здравейте, Някой от вас има ли пети за 1.6 16в и дава ли ги на заем ?

Re: Пети за 1.6 16в

DenislavPetkov написа:
    Здравейте, Някой от вас има ли пети за 1.6 16в и дава ли ги на заем ?
    аз нямам,обаче знам къде се продават-около 100 лв. бяха.

Коментар

ZimberTools, Zimbotools или там както се казваха Zimbo инструментите - не стават, или поне петите им за 1.6 16В са дефектни.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

защо да са дефектни ?

Коментар

Защото моите проблеми с валовете са причинени точно от такива пети. 1 зъб разлика има с "истинските", на изпускателният вал.
          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Да питам аз няма ли някой на тис аутокад и да ги изчартае тея пети за различните модели, един добър стругар ще ги направи за 20лв. иначе са по 100-150 лв. Къв е смисъла за толкова многто пари да се дават
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ако има схема за пети, давайте е незнам колега, може да си случил на дефектна бройка, аз съм чувал добри отзиви за пети от там

Коментар

Незнам колегата защо не е доволен на Zimber от петите.Мойте и за 1,6 бяха купувани от там и на 2.0 20В са от там и нямам проблеми.И не са чак по 150 лв. като цена и надали някой стругар ще ти ги направи за 20 лв. или поне аз незнам някой толкоз евтино да работи.За 1,6 мотор са много по сложни за направа от на 1.8 и 2.0 кубика моторите, защото се понтират отстрани на валовете а не на гърбиците и са с нещо като шпонка което влиза в жлеба на вала.
                Fiat Bravo 2.0 20V - мноо зле

Коментар

http://fiat-club.org.ua/forum/viewto...=211485#211485 +
                  Прикачени файлове

Коментар

пети

Synthy написа:
                    Защото моите проблеми с валовете са причинени точно от такива пети. 1 зъб разлика има с "истинските", на изпускателният вал.
                    Аз съм ползвал на Зимбер фиксатори и не мисля че са дефектни.

Коментар

Прегледах темата в руския сайт,спора е около ъглите на шпонките.Има два варианта, единия са го взели от полски сайт другия го е копирал от оригинални фиксатори техен колега.Обаче на всичките им чертежи липсва диаметъра на делителната окръжност на трите дупки,и габаритния диаметър на детайла.Някой ако може да ги замери тях ще съм благодарен!От този доста некадърен чертеж http://www.fiatclub.by/foroom/downlo...танових , че делителната на трите дупки е ф70 а габаритния диаметър е ф86,ама като гледам чертежа ми се иска и друг да го потвърди преди да го пробваме за изработка.
                      FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Еми явно съм нацелил кьоравото с петите, които ползваха за зацепване на ремъка.Колега Николов, чертежа никак не е нескопосан, даже бих казал че си е много добър (това всъщност е скица). Въпросът е - има ли нещо вярно с истината? И си прав - габаритният диаметър е Ф86, а центъра на 3-те дупки лежи на Ф70 окръжност, карто са разположени на 120*

Коментар

Сигурен съм ,че има поне десетина колеги които имат такива фиксатори.Хайде покажете малко колегиалност и потвърдете или поправете размерите дадени в скицата.Благодаря предварително!
                          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Колеги, пак се включвам в темата да попитам за пети. Никой ли няма, трябват ми за няколко часа само, ремонта го правим с други колеги от форума, които могат да гарантират ако трябва, че ще върна петите и няма да има никакви проблеми .

Коментар

Working...
                            X