Колеги,искам да ви попитам какво ви е мнението за моята ламбда сонда,имайки предвид следните показания:Времетраенето е както следва:м/у 1 и 2 - 0,85 секм/у 2 и 3 - 0,85 секм/у 3 и 4 - 1,25 секм/у 4 и 5 - 0,95 секм/у 5 и 6 - 1,2 сек.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мудна ламбда сонда?
Collapse
X
-
Искам да уточня,че тези показания за времетраенето е при 2000 оборота. При тях стойностите на изходното напрежение са 0,2- 1,05 волт. На ниски обороти времетраенето на фронтовете е по-голямо- 1,5 сек,а показанията на ламбда сондата са 0,3 -1,05 волта.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Скоростта на превключване на ламбдата не бива да бъде по-голяма от 120 милисекунди.Сондата може да е станала ленива и това да доведе до увеличаване разхода на гориво без да светне индикацията чек енджин.В какво се изразява това-по принцип ламбда сондата има две нива -високо и ниско и те би трябвало да са около 0,8 волта за високо ниво и около 0,2 волта за ниско ниво.Голямо значение има и стръмността на предния фронт,тоест за какво време сондата променя състоянието си от ниско към високо ниво,то не трябва да е над 120 милисекунди.Когато сондата стане ленива се увеличава това време.Най добре сондата се проверява с осцилоскоп-хваща се масата и активния край на сондата(не отоплението)и при около 2000 оборота на загрят двигател се следи формата на импулса.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
nedialk00
на брава/о и марея 1.6, за марея не съм 100% сиг, само 99%, чек енджина, при повреда в ламбда сондата не светва
Коментар
-
Сайта е на руски език, но има полезно инфо! http://faq.ford77.ru/engine/jet/o2.htmnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
nedialk00 написа:на брава/о и марея 1.6, за марея не съм 100% сиг, само 99%, чек енджина, при повреда в ламбда сондата не светваКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар