Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ниски обороти при палене на топъл двигател ПУНТО 1.2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ниски обороти при палене на топъл двигател ПУНТО 1.2

Здравейте колеги,наскоро реших да ощастливя съпругата си, като и улесня живота със нейно лично возило.Количката си я бива, премина си през смяната на задължителните аксесоари, но остана нещичко, което дразни.Когато е студена си пали нормално. Държи си по-високи обороти, които след това се нормализират до заводски дадените 700.Проблемът е когато я паля топла. При стартиране държи 400-500 оборота, "чуди се" и след 10-на секунди оборотите на празен ход се нормализират.Случва се на 5-6 топли старта да не успее да запали и гасне.Помолих в сервиза, който я обслужи да проверят за грешки, но ми казаха, че за стар модел /произв. 2001г./ нямали софтуера. Съветът беше: "Покарай я, ще се оправи".Не мога да гадая дали е мотор на празен ход, дроселова клапа или някой датчик, а и не съм толкова силен по ДВГ, затова моля за помощ.Предварително ви благодаря.

Правилно си се насочил или е запушен процепа на дросела или стъпковия мотор не работи коректно. Приятелски съвет- Смени си сервиза явно разбират само от мазарати и ферари и то от по новите модели.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ако знаех и къде точно се намират .... ???Дано не се наложи да демонтирам половината двигател ....

Коментар

Re: Ниски обороти при палене на топъл двигател ПУНТО 1.2

kkostadinov написа:
        Здравейте колеги,наскоро реших да ощастливя съпругата си, като и улесня живота със нейно лично возило.Количката си я бива, премина си през смяната на задължителните аксесоари, но остана нещичко, което дразни.Когато е студена си пали нормално. Държи си по-високи обороти, които след това се нормализират до заводски дадените 700.Проблемът е когато я паля топла. При стартиране държи 400-500 оборота, "чуди се" и след 10-на секунди оборотите на празен ход се нормализират.Случва се на 5-6 топли старта да не успее да запали и гасне.Помолих в сервиза, който я обслужи да проверят за грешки, но ми казаха, че за стар модел /произв. 2001г./ нямали софтуера. Съветът беше: "Покарай я, ще се оправи".Не мога да гадая дали е мотор на празен ход, дроселова клапа или някой датчик, а и не съм толкова силен по ДВГ, затова моля за помощ.Предварително ви благодаря.
        колега не хвърлям боб ама по мой съмнения (имам подобен проблем) смятам че е температурен датчик който не работи съвсем коректно той би трябвало да се намира някаде около дроселовата клапа аз все още не съм се заел с този проблем
        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Благодаря колеги,Значи по общо мнение ако почистя дроселната клапа, по някакъв начин и моторчето на ПХ /евентуално сменя, но не знам какви пари е - ако е колкото на бившата ми ВЕКТРА - около 90 лв/ и сменя Тдатчика, ще се оправяАпропо, може би от този датчик оборотите от времена време се "клатушкат" - 700-900-1000-700???

Коментар

kkostadinov написа:
            Благодаря колеги,Значи по общо мнение ако почистя дроселната клапа, по някакъв начин и моторчето на ПХ /евентуално сменя, но не знам какви пари е - ако е колкото на бившата ми ВЕКТРА - около 90 лв/ и сменя Тдатчика, ще се оправяАпропо, може би от този датчик оборотите от времена време се "клатушкат" - 700-900-1000-700???
            По тези описания си мисля за стъпковия мотор.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

колега, а като дадеш газ на свободна и пуснеш пада ли под стабилните обороти и после да се качва до тях? ако да - първо се чисти дроселовата клапа. ако не се разглобява - къпане с ВД40 по оста на въртене, да се раздвижи и очисти мизерията. ако това не реши проблема, тогава други експерименти. и не го отлагай, че ще купуваш стъпков мотор.п.с. дай десетина минути на ВД-то да се изпари преди да запалиш
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ако е 1.2 8 в,няма смисъл да се чисти дросела,трябва да се свали МПХ и да се почисти хубаво,и мисля че ще се оправи..................
                Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                Ventura garage

Коментар

Благодаря ви за съветите.Като отговор на последните:1. Да пада под 700 когато я изфорсирам2. 1,2 16VПоследно труден ли е достъпа до тая клапа? Предполагам,че е някъде около смукателния колектор, но ако има допълнителни демонтажи, моля за тънкости и "хитрини" при демонтажа

Коментар

май е най-добре да кажат колегите с пунто като твоето, но като гледам по сайтовете твоята клапа много ми прилича на моята. във всеки случай там където дебелия маркуч от въздушния филтър влиза в двигателя трябва да е. вадиш маркуча откъм двигателя (или изобщо) и тя трябва да се вижда. дръпни си жилото на газта с ръка и ще видиш как се отваря. после бъркаш с парцала и криво-ляво чистиш ръбовете на дупката (напипват се с ръка). като се почувстваш удовлетворен от ръбовете, пръскаш със сламката с ВД-то, в двата края - там където оста на клапата лагерува, раздвижваш, бършеш, пак пръскаш, раздвижваш, бършеш, докато спре да изтича мръсотия, или докато ти писне. при мен бая пръскане и бърсане падна, но сега двигателчето диша спокойно.може би ако се свали клапата ще се почисти по-качествено, ама аз не посмях.Успех!
                    браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

На 1.2 16в за да се изчисти като хората дросела,се сваля,най-добре е защото е много малък,и неможеш на място да го почистиш хубаво.После трябва адаптация и си в джаза.
                      Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                      Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                      Ventura garage

Коментар

Working...
                      X