Здравейте преди два месеца си купих Fiat Bravo 1.6 16v и ми харчи 16/5 на 100 километра . Ходих с колата на диагностика и ми казаха,че нищо и няма.След това махнах катализатора,сложих добавка за двигател на която пишеше,че сваля разхода и пак същата работа 40 лева за 100 км работя само за бензин.Помогнете какво да правя
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с разход на Фиат Браво 1.6 16в .Помогнете :(
Collapse
X
-
nedialk00
-
nedialk00
не, тя се проверява с осцилоскоп ако отзад мирише здраво на изгорял бензин, аз залагам на нея щом не споменаваш за други проблеми
Коментар
-
nedialk00 написа:не, тя се проверява с осцилоскоп ако отзад мирише здраво на изгорял бензин, аз залагам на нея щом не споменаваш за други проблемиКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
nedialk00
Коментар
-
Колега, да ти кажа и аз имам същия проблем. Смених свещи, термостат, филтри, ламбда и вакуум регулатор. Диагностика след диагностика и вся тая - перфектна, никакви грешки. Между другото човека, които ми прави диагностиката влезе в някакъв екран, на който една синусуида обикаляше на горе на долу, гледа я известно време и каза, че е наред горенето. Но все пак - "Гори като комбайн". Докато снощи един приятел не се оплака, че закъсал с колата си и отъшъл до бензинарията с туба. За късмет пък в същата верига, от която и аз наливам. Те сега нали са затегнали преноса на гориво в туби заради палежите ама се замолил и те му сипали. Сипали му 6 литра в туба от 5 литра. Изводите си правете сами, веригата няма да е назовавам. За сега мисля да пробвам една-две алтернативни бензиностанции да видя какво ще стане.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
ddimkata, обърни внимание дали загрява колата както е споменал по-горе S_BANKOV и дали си държи температурата при движение.При мен за около 5 мин на място почва да духа топло от парното. Относно бензиностанциите, не вярвам да лъжат толкова. Може би е случай с омагьосана колонка. Почти винаги зареждам до горе и никога не се е случвало да ми налеят повече от 43-45 литра, а съм пробвал всички известни вериги.Моят разход е горе-долу като твоят в момента, лятото пада на 12-13/100 (говорим си само градско). В най-големите студове (-10 и надолу) отива дори към 18/100.Fiat Brava 1.6/16V, 96г
Коментар
-
nedialk00
често казано, моята кола градско на бензин никога не съм я карал, и нямам идея какво гори, извънградско съм я карал около 200 км на бензин като я купих и тогава гореше 5.5/100, откакто имам газ само на газ се кара :D градско в софия - 14/100 извънградско - 8, 8.5 110-120км/ч
Коментар
-
Re: Проблем с разход на Фиат Браво 1.6 16в .Помогнете
ddimkata написа:Здравейте преди два месеца си купих Fiat Bravo 1.6 16v и ми харчи 16/5 на 100 километра . Ходих с колата на диагностика и ми казаха,че нищо и няма.След това махнах катализатора,сложих добавка за двигател на която пишеше,че сваля разхода и пак същата работа 40 лева за 100 км работя само за бензин.Помогнете какво да правяPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
След като харчи толкова, би трябвало сместа да е много богата. Това няма ли да даде отражение в работата на колата? Да прекъсва на празен ход, да няма много тяга при по-ниски обороти (до към 2500 примерно)... Все си мисля, че не може само този разход да е симптом, със сигурност трябва да има и още нещо видимо нередно."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар