Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с разход на Фиат Браво 1.6 16в .Помогнете :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с разход на Фиат Браво 1.6 16в .Помогнете :(

Здравейте преди два месеца си купих Fiat Bravo 1.6 16v и ми харчи 16/5 на 100 километра . Ходих с колата на диагностика и ми казаха,че нищо и няма.След това махнах катализатора,сложих добавка за двигател на която пишеше,че сваля разхода и пак същата работа 40 лева за 100 км работя само за бензин.Помогнете какво да правя
    @@

ламбда сонда, може би

Коментар

Не трябваше ли на диагностиката да я покаже ?
      @@

Коментар

не, тя се проверява с осцилоскоп ако отзад мирише здраво на изгорял бензин, аз залагам на нея щом не споменаваш за други проблеми

Коментар

Мерси много в какъв сервиз да отида да я проверят ?
          @@

Коментар

Зависи от софтуера на диагностиката,на някой излиза това дали ламбдата работи
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

nedialk00 написа:
              не, тя се проверява с осцилоскоп ако отзад мирише здраво на изгорял бензин, аз залагам на нея щом не споменаваш за други проблеми
              напротив диагностиката показва дали ламбда сондата работи, стига някой да може да разчете правилно дйагностиката.Вижда се да какви стойности клати и дали към момента колата работи по таблица или по реални стойности.Термостата работи ли коректно и държи ли температура колата?
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

незнам колко дава софтуера - истинаската диагностика на ламбда сонда се прави с осцилоскоп.

Коментар

Диагностик,който си разбира от работата с читава апаратура,ще я хване на диагностика без осцилоскоп.Иначе неможе да се каже на черното-бяло,осцилоскопа е най-верен
                  Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                  Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                  Ventura garage

Коментар

Колега, да ти кажа и аз имам същия проблем. Смених свещи, термостат, филтри, ламбда и вакуум регулатор. Диагностика след диагностика и вся тая - перфектна, никакви грешки. Между другото човека, които ми прави диагностиката влезе в някакъв екран, на който една синусуида обикаляше на горе на долу, гледа я известно време и каза, че е наред горенето. Но все пак - "Гори като комбайн". Докато снощи един приятел не се оплака, че закъсал с колата си и отъшъл до бензинарията с туба. За късмет пък в същата верига, от която и аз наливам. Те сега нали са затегнали преноса на гориво в туби заради палежите ама се замолил и те му сипали. Сипали му 6 литра в туба от 5 литра. Изводите си правете сами, веригата няма да е назовавам. За сега мисля да пробвам една-две алтернативни бензиностанции да видя какво ще стане.
                    Fiat Coupe 1.8

Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.

Коментар

ddimkata, обърни внимание дали загрява колата както е споменал по-горе S_BANKOV и дали си държи температурата при движение.При мен за около 5 мин на място почва да духа топло от парното. Относно бензиностанциите, не вярвам да лъжат толкова. Може би е случай с омагьосана колонка. Почти винаги зареждам до горе и никога не се е случвало да ми налеят повече от 43-45 литра, а съм пробвал всички известни вериги.Моят разход е горе-долу като твоят в момента, лятото пада на 12-13/100 (говорим си само градско). В най-големите студове (-10 и надолу) отива дори към 18/100.
                      Fiat Brava 1.6/16V, 96г

Коментар

често казано, моята кола градско на бензин никога не съм я карал, и нямам идея какво гори, извънградско съм я карал около 200 км на бензин като я купих и тогава гореше 5.5/100, откакто имам газ само на газ се кара :D градско в софия - 14/100 извънградско - 8, 8.5 110-120км/ч

Коментар

колеги какви са тия разходи на мен в София ми дава между 9 и 11 зависи от трафика
                          "Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в дадена стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

Коментар

Re: Проблем с разход на Фиат Браво 1.6 16в .Помогнете

ddimkata написа:
                            Здравейте преди два месеца си купих Fiat Bravo 1.6 16v и ми харчи 16/5 на 100 километра . Ходих с колата на диагностика и ми казаха,че нищо и няма.След това махнах катализатора,сложих добавка за двигател на която пишеше,че сваля разхода и пак същата работа 40 лева за 100 км работя само за бензин.Помогнете какво да правя
                            Изкарай свещите, снимай ги и ги покажи тук.Бръкни в ауспуха и виж дали нагара е сух - със сигурност ще имаш такъв при този разход.Вземи едно лисче хартия, и го поднеси към ауспуха на работещ двг. Не трябва да има нито един момент, в който лисчето да влезне навътре.За ламбдата - трябва да се провери и да е сигурно че работи. Но толкова висок разход само от нея е странно. Може да я откачиш и покараш без нея, да видиш ще се промени ли разхода.
                            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

След като харчи толкова, би трябвало сместа да е много богата. Това няма ли да даде отражение в работата на колата? Да прекъсва на празен ход, да няма много тяга при по-ниски обороти (до към 2500 примерно)... Все си мисля, че не може само този разход да е симптом, със сигурност трябва да има и още нещо видимо нередно.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                              X