Здравейте колеги от както си взех фиатчето съм доста доволен от тази малолитражка та има и доста неща в него които едно по едно започнах да оправям ,но наскоро изкочи един проблем който ме притеснява докато давам равномерно газ на колата не звучи да е поема нормално доста тъп пример ще дам ,но незнам как да го обясня докато подавам плавно газ не прави така ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ ами така ъ - ъ ъ- ъ- ъ ъ ъъ -ъъъъъъъ (голям съм идиот ,но какво да се прави) смених свещите подобри се работата на мотора ,но проблема все още го има друго за което исках също да ви попитам е - стъклата ми се свалят и вдигат с светлинни години ... когато пусна чистачките издават уникален и неповторимк звук това е засега чакам вашите съвети ще се радвам да обсъдя някои неща с други собственици на подобно пунто ! п.п имам съмнения ,че може да е от горивния филтър проблема .Забравих да кажа ,че колата няма газ и никога нее имала
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
fiat punto 96' мк1 1.1 55 hp
Collapse
X
-
Може разбира се! Прегледай си пак свещите щото аз се опарих от един така известен магазин за италянски авточасти,дадох 60лв за свещи а те на втората седмица згънаха подавам газ колата не поема(мотора ми е 1,2 75 МК1) виш си горивния и въздушния филтър,провери си кабелите за свещите виж да не са окислени или да има хлабава връзка! По мое наблюдение 1,1 страдат и от горивна помпа,в смисъл не прави добро налягане самата помпа се скапва бързо!!Също е много важно от къде зареждаш защото понякога и калпав бензин може да те подлъже на мен доста пъти ми се е случвало.
Коментар
-
цено написа:Може разбира се! Прегледай си пак свещите щото аз се опарих от един така известен магазин за италянски авточасти,дадох 60лв за свещи а те на втората седмица згънаха подавам газ колата не поема(мотора ми е 1,2 75 МК1) виш си горивния и въздушния филтър,провери си кабелите за свещите виж да не са окислени или да има хлабава връзка! По мое наблюдение 1,1 страдат и от горивна помпа,в смисъл не прави добро налягане самата помпа се скапва бързо!!Също е много важно от къде зареждаш защото понякога и калпав бензин може да те подлъже на мен доста пъти ми се е случвало.
Коментар
-
Добър избор на бензиностанция но НЕ пет*ол там е калпава работата!!! Тия свещи за 26лв малко съмнително(лично мнение)мойте са бошовски с тях купих колата но кабелите ми правеха мизерия и затова се набутах та взех УЖ италиански оргинални....Сега като и подаваш газ какъв е димът от ауспуха мирише ли на суров бензин?Само студена ли го прави това (тепане) или и при топъл двигател?
Коментар
-
цено написа:Добър избор на бензиностанция но НЕ пет*ол там е калпава работата!!! Тия свещи за 26лв малко съмнително(лично мнение)мойте са бошовски с тях купих колата но кабелите ми правеха мизерия и затова се набутах та взех УЖ италиански оргинални....Сега като и подаваш газ какъв е димът от ауспуха мирише ли на суров бензин?Само студена ли го прави това (тепане) или и при топъл двигател?
Коментар
-
цено написа:Ми ето логично е,че щом ти лъха на недоизгорял бензин значи изгарянето му в самите цилиндри не е правилно.Много може да са нещата за да става така но аз лично залагам или кабели за свещите или самите свещи.Като си сменял старите какъв цвят бяха керемидено червени или..?
Коментар
-
Колега, що не идеш някой да я погледне тая кола, явно ти много не си наясно.Иначе за проба - ако си пазиш старите свещи, които са работели добре - ми сложи ги тях.То се почва от някъде - едно по едно елиминираш нещата които може да са.Тук не сме гадатели и само можем да те насочим към най-вероятните причини, а за този мотор са в запалването - свещи, кабели, бобина.Започваш наред и проверяваш изправността на всеки един възел.Ако не си сигурен какво правиш - иди на майстор. И за по лесно ще ти кажа - кажи му че колата ’прекъсва’, за да не се чудиш как да му го обясниш.Всеки един обикновен елкон ще хване от къде е проблема, ще си платиш 20 кинта и това е.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар