Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уно 45 sie гасне при студен двигател

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уно 45 sie гасне при студен двигател

Колеги моля помагайте! Карам уно45 но от известно време гасне когато е студен двигателя.Казаха ми че може да е от моторчето за празен ход но не знам как да го проверя.
    slav

накарай някой да даде на контакт , сутрин при първо палене, а ти стой отпред и гледай- ако моторчето се раздвижи като даде контакт и подпре дросела, значи работи.
    Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
    Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

chokicha написа:
      накарай някой да даде на контакт , сутрин при първо палене, а ти стой отпред и гледай- ако моторчето се раздвижи като даде контакт и подпре дросела, значи работи.
      ...като дадеш контакт педала на газта леко потъва.
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Значи има различни нива на работи.Може да работи само като го загрееш и на студено смазката я няма или действа като спирачка.Ако инжекциона е Бош моно и моторчето е блокирало свали го и го разглоби взимаш спирт и измиваш всички места дето има - червячната предавка ,винта който развивайки се разпъва това което бута клапата .ама хубаво го почистваш .Намираш бяла грес - за смазване на механизми като стари касетофони СД-а и прочие и развъртайки механизмите ги смазваш добре . Намираш си спреи за почистване на контакти и пръскаш в основата на контакта кайто дава сигнал за подадена газ - две пластинки е това преди да почнеш да го смазваш отново де.Затваряш го слагаш го и си готов! Щото струва над 170лв .Аз не карам Фиат но инжекциона ми е такъв .Bosch Monopoint . Ако е същия и твоя а то Уното маи си с точно такъв инжекцион правиш това упражнение и си готов.Дано да е от това.Успех!
        Фиат Стило 1.8 16V , с хладилна жабка.

Коментар

Working...
        X