Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПОМОЩ Фиата не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПОМОЩ Фиата не пали

Здравейте колеги, имам Брава 1.6 16в 1998г. Проблема е следния: преди няколко дни забелязах, че ми светна лампата на въздушната възглавница, от четеното във форума установих, че сигурно ми е протекъл радиатора на парното, защото и антифриза ми е намалял значително. А снощи като се качих в нея не иска да запали. Бутнах я 2 метра и запали без проблем. Карах я 2-3 км. и я пробвах да я запаля и нямаше проблем. След 1 час излязох от нас и колата си запали, но малко след като я спрях пак я пробвах и не иска отново да запали. Бутнах я и запали, но точно за 2 минути вдигна 90 градуса и я угасих. Днес и налях около 1л. антифриз и се опитах да я запаля, но пак същото.... не пали. Забелязах, че на таблото не ми светнаха лампите за акумулатора и за маслото. След като завъртях ключа и не беше на контакт колата ми светна лампата за маслото... Проверих дали има масло и се оказа че е точно на средата, както трябва да е. Сега се чудя какво да я правя, дано да можете да ми дадете съвет, че не знам какво да я правя сега. Мисля да я запаля с бутане довечера и да я обезвъздуша и да видя какво ще е положението....

кола

Стртера върти ли Щом н бутане пали да не е стартера акумулатора наред ли е -букситеа маслото и антифриза трябва да е на средата .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Бе това с бутането не е най добрия вариант че после ще има тема "Прескочи зъб как да я оправя" Първо колега си провери и оправи теча на антифриза, подсуши навсякъде, най вероятно има въздух в системата/предполагам че не си отоворил радиатора на парното или не си развил обезвъзушаващите щуцери. Провери си АБ и клемите и масите. Не разбрах като завъртиш стартера върти ли? Или просто си цъкат релетата? Тая лампа за маслото после как угасна? Провери теча и виж какво е засегнал, дали само централатана еърбега или има и други мокри поръжения
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Стартера не върти. Не свети и лампата за акумулатора и маслото. А тази за маслото не знам защо светва като върна ключа, че даже и като го извадя....

Коментар

Аз пак повтарям че не е препоръчително да я палиш на бутане, ама колата си е твоя.първо си оправи теча и огледай пораженията, провери си АБ, огледай си стратера за откачен кабел, после провери шалтера му и самия стартер. Можеш леко ама найстина леко да го почукнеш с чук докато се опитваш да запалиш.

Коментар

За какъв шалтер става въпрос и какво е АБ

Коментар

шалтера е на стартера АБ - Акумолаторна батерия

Коментар

Сега отивам да проверя и после пак ще пиша да кажа какво е станало.

Коментар

кола

Почисти клеимите на акумулатора и виж жиците на стартера има една по тънка
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Пали само на бутане, лампите на таблото се оправиха, но загрява много бързо. Как да я обезвъздуша??? Опитах на входа на парното има едно дето се отвива и от там веднага тръгна вода. След това отвих на радиатора горе в ляво и там има някакво дето се отвива но и там тръгна веднага вода, но на входа на парното водата беше топла, а на радиатора беше студена. Минах 2-3 км. и на радиатора вече е топла, но пак си загрява. А стрелката за температурата играе все едно музика съм и пуснал.....

Коментар

А сигурен ли си,че стрелката ти показва коректно температурата?Обезвъздушаваш на студен двигател,отвиваш пробките и от която текне я затваряш,поне аз така направих и нямаше проблем след това.Незнам при 1.6 къде са,но при 1.8 има две на радиатора.
                      Fiat Marea 1.8 16v HLX
                      Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

някъде има утечка, търси къде е опитай с друг акумулатор, почисти клемите, огледай стартера и кабелите му, провери датчика на коляновия вал

Коментар

Къде е точно тоя датчик. Предполагам, че стрелката ми отчита вярно, защото от вчера го имам тоя проблем и ми беше изтекъл от антифриза. Сега трябва да търся точно от къде тече, но в това време как да стане като всичко е мокро.

Коментар

щом играе постоянно не отчита правилно

Коментар

Ами тя не че играе много, ами като дам газ и се вдига веднага температурата, като я покарам повече колата и стрелката отива чак до червената зона, изгасвам двигателя и тя пада... може и да не отчита не знам... Но не си спомням когато е на контакт колата без да работи двигателя дали отчита температурата, защото сега си седи долу и като я запаля се покачва.

Коментар

Working...
                              X