Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане при Марея 1.8

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76
    Здравей колега dimmX,Ти как успя да го смениш този датчик? Някакъв по-специален ключ ли си ползвал? Корпуса на датчика при мен също е спукан. Но не знам от каде да бръкна да го развия този датчик - няма място. Като гледам трябва да разглобя половината кола, за да го сменя. Но първо мисля да разкача буксата на този датчик. Да видя дали ще го има това "чукане на аванса" после.
    Bravo 1.8 16V GT ex.
    Fiat Croma 1.9 16V mjet

    Коментар


      #77
      И аз се бях притеснил, че няма да мога да го сменя но влезеш ли в канала всичко изглежда по-лесно. С една ръка бъркаш и откачаш буксата на датчика, хваната на една планка под всмукателния колектор. После го развиваш от блока с малка тресчотка и подменяш. Преди да монтираш новия зашкурваш плочката на самия датчик и корпуса на блока. За стягането с динометричен ключ..... малко е..на работа Другия вариант е пак с тресчотката. После пак малко пипкаво е закачането на буксата, но ще се справиш. Аз като не знаех какво правя ми отне около 20 минути. Мисля, че ще се справиш без проблем.едит:нов се намира трудно и май цената му бе солена, та си търси втора употреба. Моя го купих за 30 лв от колега от форума Сега се разрових и видях в един сайт, че има датчик с цена 64.80лв нов!
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

      Коментар


        #78
        Благодаря колега dimmX,Много благодаря за информацията. Между другото на 1.6 двигателя не е ли същия детонационния датчик? Защото гледам в сайта на axm-auto, излизат с еднакви оригинални номера. Иначе ще го сменя. Ще го взема втора употреба. Този датчик съм го виждал на цени нов - над 160лв. Но първо мисля да го откача за малко. Един друг въпрос обаче. Ти имал ли си така нареченото "чукане на аванса" преди да смениш датчика? Любопитно ми е дали този звук при мен не е от него.
        Bravo 1.8 16V GT ex.
        Fiat Croma 1.9 16V mjet

        Коментар


          #79
          За звука не мога да кажа нищо. По мои наблюдения не е имало странни звуци, когато е светвала дюзата с леко посчупения датчик. Поведението на колата със стария и новия датчик е едно и също не се променяше, когато е светвала дюзата. Щом излизат с еднакви оригинални номера, значи са напълно съвместими!
          now. BMW E39 523i '98 170hp
          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

          Коментар


            #80
            Така колеги,колата е събрана вече уж всичко и е наред ама продължава да си трака и май така ще си я карам вместо да троша пари за ремонти от които не е сигурно дали ще има ефект.Обиколил съм почти всички читави сервизи които зная в Русе и във всеки ми казват различни неща.В един ми казват,че е бутален болт,във втори износен бал,в трети повдигачи,също,че била прегрявана и от това тракала,да ама тия неща са проверени,мерени и няма отклонения никакви.В един сервиз пък ми казаха,че съм имал пикаещи дюзи и от тях било това тракане,на друго място изкараха бензиновата помпа виновна и така нататък предположения,само дето никой не дава гаранция,че като смени дадената част тракането ще спре.На диагностика съм ходил грешки няма,според нея всичко е перфектно,по таблото нищо не свети,затова съм решил вече да си я карам така като дизелче и без това колата си върви доста прилично,пали и държи обороти работи като часовник.Бях решил да търся проблема,защото ме дразни тоя шум,но май ще трябва да свикна.Все пак ако някой ми каже точната причина за това чаткане ще го оправя,дотогава така ще карам.
            Fiat Marea 1.8 16v HLX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI

            Коментар


              #81
              И моята трака по подобен начин. Чува се отгоре. Според сервиза на Фиат - повдигачи. Иначе двигателят работел добре. Днес, обаче, започна да се чува един константен стържещ звук, все едно трие желязо в желязо. Определям го като лагер. Не мога да разбера откъде идва. по-скоро е извън двигателя, вляво, при заставане срещу колата. Напомня ми на алтернатор, но не мога да съм сигурен. По едно време започнах да си втълпявам, че има връзка с хидравликата. Отворих капачката за доливане на масло и не останах очарован - мътно е, на светлината на фенерчето ми се стори, че има метални проблясъци... На някого случвало ли се е подобно нещо?

              Коментар


                #82
                също пробвай да махнеш пистовите ремъци и да я запалиш.друго-на работещ мотор пробвай да натиснеш и задържиш съединителя и чуй дали го има чукането

                Коментар


                  #83
                  Вчера я закарах в сервиза и ме "зарадваха", че действително сервопомпата е на салата и с огромен луфт. Сега чакам някаква втора употреба за 50 евро и още 80 за смяната.

                  Коментар


                    #84
                    Emil74 написа:
                    Вчера я закарах в сервиза и ме "зарадваха", че действително сервопомпата е на салата и с огромен луфт. Сега чакам някаква втора употреба за 50 евро и още 80 за смяната.
                    Колега ти извън бг ли си ,щото тея цени за помпа втора ръка 50 евро и труд 80 евро са поне двойни за помпата и тройни за труда в бг.
                    <a><img></a>

                    Коментар


                      #85
                      Да, извън България съм. Помпата е сменена и колата стана почти безшумна. Всичко ми излезе 150 евро. Включително куриерска услуга, масло и диагностика. Планирам пътуване до България другата седмица и вероятно можех да пътувам така, защото с този проблем карах почти 400 км. Но не знам надежден сервиз в Габрово, в който да правя ремонти. Трябва да има и авточасти на някакви нормални цени, защото в един от магазините се опитаха да ми продадат пръскачки за предното стъкло,на 25 лв. парчето.

                      Коментар

                      Working...
                      X