Днес се случи нещо различно,на загрял двигател работата му поутихна малко е не съвсем но тракането понамаля,но пак го има.Мисля си и аз за някаква добавка да пробвам.Маслото ми е на 500 км,10в40 Lemfoil,в сервиза дето ходя от там ми го препоръчаха било добро уж.Иначе ето как звучи тази вечер мотора,загрял.http://www.youtube.com/watch?v=KcYeh..._order&list=UL
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане при Марея 1.8
Collapse
X
-
Залагам на повдигачи. Това чаткане.. точно на повдигачи звучи. На всичките италиански кочини които съм слушал, на всички звучи по един и същи начин. Пробвай с друго масло (при мен с Приста 10В-40 повдигачите утихнаха), или си карай така."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Моя потраква, ама знам, че е от единия разпределителен вал...малко му е пре..на една гърбиза...ама малко. Сега сложих някво никому неизвестно италянско масло 10w40 полусинтетика и май поутихна. Хич не го мисляNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Хаха, и моя трака така само че по-слабо и по-глухо, сутрин като запаля са ми казвали "Оуу как мърка тоя дизел" :D . Преди 2-3 години си беше тихичък, ноо знам ли, сигурно промивка ще оправи нещата. Като загрее колата почти спира. Но със сигурност поне при мен е от главата, обаче какво точно- не знам. Към автора на темата- Когато смени маслото ли започна да трака, или от преди? При мен постепенно се усилваше в продължение на година. Може да сложиш добавка за почистване на повдигачи, ако не се пооправи промий двигателя на следващата смяна с промивно масло или добавка за почистване на двигателя(тя обаче мисля, че доста вреди на лагерите). И да допълня нещо: Като съм свалял моя картер не е имало никакви мизерии, явно има нещо натрупано горе или някой повдигач е дал фираFiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.
Коментар
-
Здравейте колеги. И при мен го има същия дизелов звук сутрин при студен двигател. Когато купих колата този звук го нямаше или е бил много слаб. Но с течение на времето се усили. Май от година насам спря да се увеличава, ама то е субективно. Като загрее двигателя, шума намалява. Струвами се, че идва от главата... Така си карам вече поне 3 години. Дано не е нещо сериозно. Ще следя темата с интерес.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
-
Абе аз не съм фен на тия добавки, че на следваща смяна обикновенно се налага да се сменят и всички гарнитури и О пръстени и семеринги че щарва от всякъде. Особенно тези добавки дето са за спиране на течове.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Нали ви казах какво е? Не знам защо се самоубеждавате,че с промивки нещо ще стане или че са повдигачи. Ако някой не вярва да ди отвори мотора да провери! И аз съм писал подобна тема преди 4-5 г и пак се дъвкаха едни и същи работи.А истината е че 90% от моторите 1.8 който работат като дизели са за ремонт!Fiat Stilo 1.9 JTD
Коментар
-
Е това, че при теб не са били повдигачи, значи ли че при всички с 1.8 тракането означава износени бутала ?! Айде недей така, твоят мотор е по-скоро изключение, отколкото правило."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар