Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тракане при Марея 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес се случи нещо различно,на загрял двигател работата му поутихна малко е не съвсем но тракането понамаля,но пак го има.Мисля си и аз за някаква добавка да пробвам.Маслото ми е на 500 км,10в40 Lemfoil,в сервиза дето ходя от там ми го препоръчаха било добро уж.Иначе ето как звучи тази вечер мотора,загрял.http://www.youtube.com/watch?v=KcYeh..._order&list=UL
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

Залагам на повдигачи. Това чаткане.. точно на повдигачи звучи. На всичките италиански кочини които съм слушал, на всички звучи по един и същи начин. Пробвай с друго масло (при мен с Приста 10В-40 повдигачите утихнаха), или си карай така.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Аз имам над 10 смени на масло, няколко пъти съм пробвал да го чистя с различни добавки, два пъти съм сменял и картер, тоест, няма тиня вътре, ефект - никакъв. Отдавна свикнах, и не ми прави никакво впечатление. То и трудно се намира Фиат с този двигател, който да не трака така.

Коментар

моя не трака
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Моя потраква, ама знам, че е от единия разпределителен вал...малко му е пре..на една гърбиза...ама малко. Сега сложих някво никому неизвестно италянско масло 10w40 полусинтетика и май поутихна. Хич не го мисля
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Хаха, и моя трака така само че по-слабо и по-глухо, сутрин като запаля са ми казвали "Оуу как мърка тоя дизел" :D . Преди 2-3 години си беше тихичък, ноо знам ли, сигурно промивка ще оправи нещата. Като загрее колата почти спира. Но със сигурност поне при мен е от главата, обаче какво точно- не знам. Към автора на темата- Когато смени маслото ли започна да трака, или от преди? При мен постепенно се усилваше в продължение на година. Може да сложиш добавка за почистване на повдигачи, ако не се пооправи промий двигателя на следващата смяна с промивно масло или добавка за почистване на двигателя(тя обаче мисля, че доста вреди на лагерите). И да допълня нещо: Като съм свалял моя картер не е имало никакви мизерии, явно има нещо натрупано горе или някой повдигач е дал фира
              Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
              Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
              Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

Здравейте колеги. И при мен го има същия дизелов звук сутрин при студен двигател. Когато купих колата този звук го нямаше или е бил много слаб. Но с течение на времето се усили. Май от година насам спря да се увеличава, ама то е субективно. Като загрее двигателя, шума намалява. Струвами се, че идва от главата... Така си карам вече поне 3 години. Дано не е нещо сериозно. Ще следя темата с интерес.
                Bravo 1.8 16V GT ex.
                Fiat Croma 1.9 16V mjet

Коментар

Значи започна да трака след като смених маслото,но не веднага,а след 300-400 километра.Иначе диагнозата е ясна-повдигачи.Днес моя майстор ми сложи някаква добавка ГОЛД и о чудо тракането напълно спря,само дано да е за постоянно.
                  Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Абе аз не съм фен на тия добавки, че на следваща смяна обикновенно се налага да се сменят и всички гарнитури и О пръстени и семеринги че щарва от всякъде. Особенно тези добавки дето са за спиране на течове.
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами незнам,дано да няма проблеми,гледах на бутилката пишеше,че не е агресивна към гуми и,че не съдържа твърди части.
                      Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Нали ви казах какво е? Не знам защо се самоубеждавате,че с промивки нещо ще стане или че са повдигачи. Ако някой не вярва да ди отвори мотора да провери! И аз съм писал подобна тема преди 4-5 г и пак се дъвкаха едни и същи работи.А истината е че 90% от моторите 1.8 който работат като дизели са за ремонт!
                        Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Ами незнам колега,така ми казаха от сервиза,така ви казвам и аз,ако от там са ме излъгали,лъжа ви и аз,но е факт,че за момента дизеловото тракане го няма,но докога ще е така не знам.
                          Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Лошто е ,че каквато и добавка да сложиш тя няма как да ремонтира двигателя! Те и на мене ми смениха повдигачите в сервиз и ми взеха парите ама проблема не се реши! Мотора ти работи точно както и моя за съжаление колега! Не е на 100% това което твърдя но е поне от опит!
                            Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Е това, че при теб не са били повдигачи, значи ли че при всички с 1.8 тракането означава износени бутала ?! Айде недей така, твоят мотор е по-скоро изключение, отколкото правило.
                              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

В повечето случаи се оказва,че проблема е в запушени маслени магистрали и от там повдигачите не се пълнят както трябва и тракат. Все пак е по-евтино да се пробва с една добавка за промиване, отколкото да се разглоби мотора.
                                Фиат Крома 1.9 16v+
                                Фиат Браво 1.6 16v
                                Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X