Колега,виж си свещите.Някой свещи работят супер добре на газ,ама на бензин правят мизерии.Явно има някакво значение поне аз така мисля,че ако са тръгнали свещитена газ се усеща доста по-късно.Например аз сега съм със Brisk Silwer(за газ) и на бензин работят мнооооого зле,но на газ се държат перфектно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво 1.4 не работи добре на бензин
Collapse
X
-
Свещите са нови.Колата се кара 3 години на газ с тази инсталация.Проблеми не сме имали.Днес направих друг експеримент.Откачих щепсела на потенциометъра на моното.Колата на бензин върви перфектно,без никакви прекъсвания при всякакви обороти! На газ също работи добре.Изминах вече 80 км.Само дето ми свети лампата на инжекциона.Дайте някакви изводи?Petar
Коментар
-
В момента карам дори без потенциометър на моното.Бравото работи перфекттно на газ и бензин.Замерих съпротивленията на двата потенциометъра.Пътечките са видимо износени от плъзгачите.Има 4 пътечки и 4 плъзгача.При плавното завъртане на дросела установих,че на единия потенциометър има зона където прекъсва плавното намаляване на съпртивлението.Явно потенциометъра е много износен и по точно в зоната на 2000 оборота, където се кара често.Ще се купува нов.При работа на газ той няма никакво участие и затова на газ колата е нямала проблеми.При работа на бензин е необходим за да знае компа колко си натиснал газта и да впръсне необходимото количество бензин.Когато го няма потенциометъра ,компа минава в авариен режим и пак се впръсква гориво по заложени усреднени параметри и естествено с преразход на бензин.Кажете цена на потенциометъра?Petar
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар