Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Браво 1.4 не работи добре на бензин

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Браво 1.4 не работи добре на бензин

    Колата се кара постоянно на газ.Върви отлично.Винаги паля на газ и така се кара.Днес реших да я изпробвам на бензин .На обороти на празен ход работи добре,но в движение като натисна повече газта двигателя угасва и след 2-3 секунди пак се пали.Това го прави непрекъснато.Дайте идеи къде да разглобявам и какво да сменям ?
    Petar

    #2
    кола

    Извади + или - за поне 30 минути и после като сложиш клеимата пали на бензин да видиш как е Иначе има ли достатъчно бензин Налягането на бензина може да се провери или състоянието на дюзите .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      то е моноижекция 1.4, само една дюза има, пробвай това с акумулатора, натрупала е грешки от карането на газ ако не се оправи закачи на диагностика да ги изчистят и да ти сложат или реле на ламбда сондата да не подава сигнал към еку-то докато караш на газ, или реле да рестартира еку-то при всяко палене

      Коментар


        #4
        Благодаря колеги за бързите отговори! Досега бях в гаража и да ви кажа какво направих.Акумулатора го бях откачил за да рестартирам компа,но резултата е същия.Смъкнах пластмасовия капак на инжекциона.Запалих на бензин.На празен ход работи добре и поддържа оборотите.Вижда се как дюзата впръсква идеално бензина и го прави на мъгла във вид на идеален конус.Когато подам повече газ при 1500 оборота свършва бензина и двигателя гасне.Свалих входния маркуч и го вкарах в едно шише.При 5 включваяния на контактния ключ се събра 100 мл бензин.Това дали е малко?Дайте идеи!
        Petar

        Коментар


          #5
          кола

          Е тотрябва да се смята колко е на мл на секунда от помпатаи това не е всичкото гориво кдето се изгаря повечето се връща а имаше ли наляганеако покараш повече на бензин дали се оправя .
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            Имам усещане,че е малък дебита на ел.помпа,която е в резервоара,или бензиновия филтър се е позапушил.Затова влязох в канала и го свалих.Намира се до резервоара,скрит зад една предпазна кора.Надух го от двете страни.Няма никакво съпротивление и изтече чист бензин.Как може да се измери налягането на бензина преди моно инжекцията и колко бара е налягането?
            Petar

            Коментар


              #7
              скъсано ти е платното на регулатора и налягането на бензина до дюзата е слабо и затов при натоварване гасне.

              Коментар


                #8
                Фиат Браво 1.4 не работи добре на бензин

                През изхода на моното връща ли.
                skype pe6_oo Марин

                Коментар


                  #9
                  Отвих трите болта на регулатора на налягането и смъкнах притискащата шайба,но не знам как да извадя платното за да го видя дали е скъсано.Ще проверя и дали моното връща бензин в резервоара.
                  Petar

                  Коментар


                    #10
                    Извади клемата на акумулатора за по дълго време,например цяла нощ и на сутринта запали на бензин,двигателя трябва да работи нормално.Извади буксата на ламбда сондата за да не трупа грешки и така карай на газ,тя не ти трябва и няма да имаш проблеми повече.

                    Коментар


                      #11
                      Акумулатора беше откачен цяла нощ.Ламбда сондата също откачах.Карах без нея.Днес извадих ел.помпа от резервоара.Цедката на помпата беше супер чиста.Продухах всички тръбопроводи-3 на брой.Помпата върти супер.При 12 в. захранване консумира 1 А.Подкача добре бензин.Излишния бензин от моното се връща добре в резервоара.Сложих прозрачни маркучета за да наблюдавам процесите.Всичко е добре на празен ход.Като подам малко газ-гасне.Ако отпусна веднага газта-продължава да работи.На газ работи перфектно.Какво да правя друго? Помощ!!!
                      Petar

                      Коментар


                        #12
                        Това за ламбда сондата и АБ го забрави, няма смисъл да трупаш излишни грешки, остави я да работи на тихи обороти и може да пробваш с редикс в резервоара да почисти дюзата. Щом системата е обезвъдушена причините са две регулатор и пикаща дюза, има и регулиране на въздуха но не си споменал да си го правил.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

                        Коментар


                          #13
                          тези прозрачни маркучета не ти вършат работа.трбва да сложиш трипътна магистрала на входа на моното.на единия край на тази магистрала закачаш манометър,а другите си остават последователно свързани.палиш и следиш налягането.и пак ти казвам-нямаш достатъчно налягане и затова и ти гасне при по-големи натоварвания.искрено се надявам да е платното,защото в противен случай може да излезе от помпата

                          Коментар


                            #14
                            Днес направих пробно каране на бензин на дълга права отсечка,като дозаредих 20 литра.Забелязах,че при 2000 оборота мотора прекъсва. Когато карам над 3000 оборота няма проблеми.В зоната на 2000 оборота са само проблемите.На празен ход работи стабилно.На газ работи супер.Дайте някакви предложения!
                            Petar

                            Коментар


                              #15
                              Може да е сложена неправилно смесителната плочка и да променя гориво-въздушната камера,другата причина ти казах по горе.

                              Коментар

                              Working...
                              X