Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на Уно 60 1.1 Fire 92г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Висок разход на Уно 60 1.1 Fire 92г.

    Колата Я карам от 3 дни, върви добре и съм доволен от мотора, но доста гори бензин - изминал съм до сега около 130км като от тях около 50км градско като докато сменях масла,антифриз и др. такива доста поработи и на място. Та за всичко това изгори около 17-18л бензин и съм доста разочарован, защото Я взех заради уж малкия разход за в града и за жена ми. Има и газ,но за сега на газ не съм Я засичал. Кажете от къде може да е проблема или в този случай тези 17-18л са добре. Литрите съм ги засякъл от светеща лампа и пак докато светне. Студа може ли да е причина,макар че двигателя загрява бързо. Колко по-принцип горят тези коли? Благодаря Ви !!!1.1. Постовете трябва да са в съответните теми и раздели. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата или раздела, преди да постват. Колата - "караш Я". А не "караш е"МОДЕРАТОРСКИ ЕКИП НА FIAT-BG.ORG

    #2
    Нищо не си засякъл, градски. Методът ти е грешен и изминатите километри са малко. И си я карал доста градско, в студа, а и на място е поработила. Разход се засича по метода пълно-пълно и изминати поне 200-300 км. извънградско. Каталожни данни за колата можеш да намериш тук: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/fiat/uno/ Но все пак става дума за много възрастен, почти 20-годишен екземппляр и нещата едва ли са такива, каквито ги пише по книжките.Разход се смята извънградско. Другото са глупости и зависят от много неща: задръствания, на какви разстояния се кара предимно колата, успява ли изобщо да загрее при каране градско, работи ли често на място и т.н. Напълни догоре резервоара, иди например до Стара Загора и обратно, напълни пак догоре и ще сметнеш много точно разхода.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #3
      Методът посочен от @snake е максималко точният.Не винаги е приложим обаче,ако нямаш път например,самоцелно да се разкарваш би било глупаво изразходване на време и средства.Не съм съгласен,че в града не се засича разход обаче.Съгласен съм,че не е точен и всеки път може да е различен,но ако човек спазва ежедневен маршрут,по еднакво време на деня,не виждам защо да не е приложим,а и хората които карат главно градско ги интересува този разход.Методът е пак същият,като описания - пълниш догоре,минаваш 100-200-300км.,зависи колко търпение имаш или докъде те изкара резервоара и пълниш пак догоре.Ако нямаш възможността да пълниш догоре резервоара или не искаш(няма да си първият на когото да му го източат през нощта например...знае ли се). има и друг вариант.Взимаш си една тубичка(от онези малките)слагаш вътре за 5лв. бензин,зареждаш примерно за 20лв. в резервоара и колата се кара,докато и свърши бензина.Ще почне да придърпва много здраво изведнъж,в които момент трябва да се спре естествено и да си налееш тубичката.Поглеждаш колко си изминал и си правиш сметката.Методът не е по-малко точен от другия.Това,което може би ще ти посочат,като минус е,че така се скъсява живота на бензиновата помпа.Така е несъмнено,но смятам,че една проба няма да я развали,ако ли не - значи е била пътник,а и за уно нова помпа не е голяма инвестиция.Преценката си е твоя.Аз така карах почти две години,защото Типото и с 20литра в резервоара му светва понякога резервата и ми се е случвало неведнъж да ми свърши горивото,но обикновено си следях километрите и си зареждах.Откакто имам газ вече само до празно меря,защото при газта обратният метод е грешният Разхода които си засякъл,за тази кола,ми се вижда наитина голям,но и си го "засякъл" по наи-лошиятначин.Нямам впечатление от 1,1 двигателя,но 1,0 FIRE(мисля че 45к.с. варианта) дава разходи по-добри от каталожните пред последните 6 години. 5 до 6литра на 100 километра му е смесеният разход.Това докато се караше предимно на дълъг път и постоянно без почивка,с малко градко междо другото.В момента същата кола е при мои приятел,които докара и градски разход от порядъка на 5 и малко с бабешко каране.След това и сложи и газ(непонятно за мен защо),която след настроиките сега уж давала разход 7/100газ в града.Последното много ме съмняваше,докато не се повозих.Колицата е толкова спъната на газ,че може и да е истина )))Въпросното Уно е моноинжекцион,на над 200000хил.км. и около 17 години.Двигателят не е първа младост,но явно е пестелив.В този ред на мисли,надявам се и твоето да е толкова икономично,като го засечеш,и да му се радвате много.Невъобразимо евтин за поддръжка автомобил.Пред него Типото ми се вижда скъпо,а Браво,Брава и Марея,като Мерцедес ))
      Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

      Коментар


        #4
        snake казва, че при градско каране не може да се прецени дали разхода е нормален, т.е. дали нещо му има на двигателя. имаше някъде из темите един показателен пример с тико, което гори 9 градско и под 4 извънградско.
        браво 1,6/90 - 09 г.

        Коментар


          #5
          Имам Уно 1.0 FIRE. Закупих го преди мнооооого години. Колата ми е произведена 91 - ва година, а аз си я купих три години по-късно. Беше на малко километри. Неангажираща и дуракоустойчива колица, на която с ключе 13 основен ремонт на пътя можеш да направиш. , но до тук. В зимата разхода и полудяваше. Карах я предимно градско - на къси дистанции ( както сега и дизела си, но къде ти)...Въпреки, че загряваше бързо под 9-10 л/100 км. не падаше. Извънградското ми се объркваше на баир, изпреварване и скорост над 90 км/ч... Абе с една дума - икономична е, но на остров Сицилия и на равен, като готварска тава релеф. Всички други приказки ги оставям да ме подминават, като конска муха - кучи гъз. Ако пък си бях сложил газово трябваше да я бутам и да се простя и с малкото си багажник. ПС: Сега жена ми я кара чат-пат, но определено не си струва харчлъка. Иначе данъка и е 4.50 лв., гумите - нови, стари - на една цена...Виж лятото ми осредняваше на 6-7 литра, но за такава пуча въшка и това ми се струваше доста...Може би вече я съпоставям с дизеловата си Брава и вкарвам много субективизъм.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

          Коментар


            #6
            Имах такова Уно.Гореше градско 9, извън 5 бензин.Сложих му газ -градско пак 9, извън 6,5 на сто.
            Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
            Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

            Коментар

            Working...
            X