Ако говориш за сервиза на фиат в Люлин, ще те помоля да се наредиш на опашката и да си изчакаш реда за убиването му. Но честно казано за да вият 4-та и 5-та, значи скоростите са карани без масло, а това човека който ти е продал кутията няма как да го знае, по простата причина, че докарват само двигатели и не са карали колите, които разпродават. Не си играй с масла, само ще понамалиш леко шума. Търси си друга кутия. Миналата коледа за 10 дена смених 4 скоростни кутии на моето дукато. Вземах ги от Италианеца. Накрая си ремонтирах моята.Успех
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
скоростите вият.масло ли е или да убивам продавача
Collapse
X
-
Понякога нещата се оправят и само със смяна на масло...Така стана на Реното, което карам...Имаше едно виене в кутията на пета скорост между 70-100 км/ч. Нямам идея какво е било маслото вътре в кутията, но със сигурност беше пълна догоре и аз не съм я карал без масло...Сложих му една добавка на Wynn’s от професионалната им серия...Шумът доста намаля и се премести в диапазона 60-80 км/ч. След няколко месеца каране, смених маслото с това, което препоръчва Рено, а именно ELF TRANSELF NFJ 75W-80 и вече няма никакъв шум...Така и никой не можа да ми даде смислено обяснение защо изчезна това виене, ама факт - няма го...Ама всичко зависи от причината за виене...Ако някой лагер е заминал, с масло няма как да го излекуваш...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
има и нещо което не съм казвал и ме учудва.като качихме кутията и подкарах колата установих че е късата кутия и дадох зор на майстора да смени 5-та предавка от моята стара кутия.5-та та е от 2 зъбчатки(по мой спомен)и няма как да вие след като преди това е била перфектна на старата кутия.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
nedialk00
и двете са сменили, махаш всичко от едната и слагаш всичко от другтата, то иначе няма как да стане, различен брой зъби има на зъбчатките вилката и синхронизатора са еднакви както и кученцата, ама виенето е лагер
Коментар
-
Даа, прав си колега, нещо се разсеях. Вярно че колегата е писал, че едната е по-дълга и съответно са различни колелата. Просто са ми носили за смяна само едното колело за смяна и се получава виене, когато двете колела не са комплект. И за другото си прав, вероятно са лагерите на валовете, които са точно под 5-та предавка. Просто на 4-та и 5-та натоварването е най-вече върху тях, и ако са износени се получава виене. Нека колегата да прехвърли и тях от другата кутия и мисля че нещата ще си дойдат на мястото.Успех и Весели Празници
Коментар
-
колеги днес смених маслото на кутията.резултата е същия.вият та вият.и то не скоростите а диференциала.маслара след като ми смени маслото каза че маслото не било зле и дифа е тръгнал и скоро ще здава багажа. сега кажете какво да го правя продавача.ако си замълча той ще продължава да продава на хората авточасти които не са изправни и ще има още доста хора от форума които ще си дадат парите на вятъра.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
superfiata написа:колеги днес смених маслото на кутията.резултата е същия.вият та вият.и то не скоростите а диференциала.маслара след като ми смени маслото каза че маслото не било зле и дифа е тръгнал и скоро ще здава багажа. сега кажете какво да го правя продавача.ако си замълча той ще продължава да продава на хората авточасти които не са изправни и ще има още доста хора от форума които ще си дадат парите на вятъра.Fiat Bravа'96 1,6 16v 90к АГУ LOVATO
Коментар
-
При теб се оказва като да се ожениш...Взимаш си принцеса, тя се оказва тъпа овца...Връщаш я на баща й, ама той не ти връща загубените години с нея...Та и ти май ще си останеш с тая кутия за спомен...Ама пробвай все пак...Ако се съгласи да ти даде друга...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
може-лагер на първичния вал,но ако е така трябвало да го пипнете за хлабини преди да сложите кутията,но все пак темата е малко отнесена отново към врачките,така че разглоби я и си я направи.винаги моя съвет е бил такъв-както за кутия,така и за двигател,защото не си ренген и не можеш да видиш какво купуваш
Коментар
-
nedialk00
аз това на колегата му го казах още преди да си купи тая строшена кутия, ама не ме послуша, дифа е според мен, ама и лагер да е, пак трябва да се смъква да се отваря и т.н
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар