Здравейте имам браво 1,8 днес заработи на 3 цилиндъра и мирише на суров бензин. Съмнява ме че е бобина, кажете ми как да проверя дали е от тях. Ако има начин различен от този с последователно изключване и слушане работата на мотора казвайте. Предварително ви благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Заработи на 3 цилиндъра: дали е бобина
Collapse
X
-
nedialk00
почвай ги една по една,вадиш и гледаш дали се променя работата, като видиш коя е изгорялата, разменяш с някоя читава да видиш все пак дали ще заработи проблемния цилиндър и така провери и свещите също, даже преди да почнеш да вадиш бобините като е студена ги развий и ги провери
-
.
За съжаление проблема не е там. При откачане на бобините една по една установих че на 3-ти цилиндър няма промяна, размених бобините на 1-ви и 3-ти цилиндър и се оказа че тази от 3-ти си работи, а 3-ти цилиндър отново отказва дори и с другата бобина. Свещта дава искра. проблема е другаде, сега имам съмнения за дюзата тей като цилиндъра е пълен с бензин,(свещта е мокра) мисля че има проблем с впръскването на горивото нооооо не знам.... пушека е гъст бял и мирише страшно много на суров бензин. Ще съм много благодарен ако някой даде някакъв съвет, че идват празници а аз увисвам без кола
Коментар
-
Ако продължаваш с тези проби и бели пушеци, освен без кола за празниците, ще останеш и без катализатор завинаги...Ако междувременно не си го махнал де...Неизгорял бензин в катализатора означава смърт за него...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
lithrone
Re: .
Kirov_ написа:То и аз мисля, че дюзата е амин, как да замеря дали е изгоряла
Коментар
-
Re: .
lithrone написа:Kirov_ написа:То и аз мисля, че дюзата е амин, как да замеря дали е изгоряла
Коментар
-
.
ivel написа:тогава дюзата е най-вероятно запушена.и още нещо-не може хем да има гориво хем искра и да не работи цилиндъра,освен ако няма компресия(от клапани) ако има проблем с компресията ще усетиш неравномерно въртене на стартер.виж и свеща дали е мокра и пиши
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар