Колеги,днес минах ГТП и апаратурата отчете голямо съдържание на вредни емисии в отработените газове на бензин.Прехвърлих на газ/метан/ и всичко беше нормално.Не ми гори масло,двигателя работи тихо и равномерно,клапани не чукат.От какво може да е това?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям % вредни емисий в отработените газове
Collapse
X
-
nedialk00
-
Богата смес на бензин,вследствие на скапана ламбда сонда например.Ти загряла ли я замери.Липсата на катализатор също подпомага доста да дава такива показания.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Когато колата не е загряла до нормална работна температура ламбда сондата не отичта и може би тогава ти е била богата сместа за това показва завишени емисии,хубаво е ГТП да се минава със загрял двигател.П.П.Аз вече два пъти минавам ГТП с Фичката без катализатор и не съм имал повишени емисии.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Като не е загряла достатъчно, въглеродният окис е повече. Важно е обаче, колко точно е показал прибора.Щом караш на метан, явно бензина го ползваш много рядко. Ако нямаш проблем в работата на бензин, не прави нищо по мотора - да не се омажат съвсем нещата.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
ivailo rachev написа:Когато колата не е загряла до нормална работна температура ламбда сондата не отичта и може би тогава ти е била богата сместа за това показва завишени емисии,хубаво е ГТП да се минава със загрял двигател.П.П.Аз вече два пъти минавам ГТП с Фичката без катализатор и не съм имал повишени емисии.Power Under Pressure
Коментар
-
За ламбдата четох из форума,че се мери с осцилоскоп или при диагностика каквото покаже.С мултицет може ли да се измери нещо което да покаже дали функционира правилно.А по принцип богатата горивна смес ще остави следи върху свещите,а те са като току що сложени.Утре,ако времето даде ръка ще сваля ламбдата да и видя поне външното състояние.
Коментар
-
iliyan написа:За ламбдата четох из форума,че се мери с осцилоскоп или при диагностика каквото покаже.С мултицет може ли да се измери нещо което да покаже дали функционира правилно.А по принцип богатата горивна смес ще остави следи върху свещите,а те са като току що сложени.Утре,ако времето даде ръка ще сваля ламбдата да и видя поне външното състояние.Power Under Pressure
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар