Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на мощност FIAT Bravo 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Загуба на мощност FIAT Bravo 1.6 16V

Здравейте! Миналата седмица ми замина гарнитурата на главата. Сменихме гарнитурата, шлайфахме главата. Сменил съм всички ремъци и ролки(беше им време вече) и гумички на клапани. Дотук добре. Колата работи но от след ремонта имам следния проблем: до 2000 оборота всичко е наред но след като ги мина колата вече няма почти никаква мощност, не иска да набира добре, а ако натисна педала на газта малко повече дори леко "забива нос" държи се все едно и свършва горивото. Колата е на бензин и на метан и в двата варианта положението е едно и също дори на бензин проблема е по-осезаем, но това може да се дължи на това че по принцип на бензин колата има доста повече тяга и липсата и се усеща по ясно. Моля някой ако е по-наясно да ми помогне с мнение. P.S. Понеже бях на място на събирането на двигателя ми се стори при монтажа на ангренажния ремък, че майстора не е съвсем наясно с това което прави. Възможно ли е проблема да е в зацепването на ремъка и ако да къде мога да получа решение на този проблем. Благодаря предварително за съдействието.
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Потърси сервиз, в който имат капачки, или още им казват пети за застопоряване на разпределителните валове. Без тях е невъзможно да стане работата, щом е разглабяна главата.Гумички на клапани смени ли?
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

точно така, ремъка не е зацепен както трябва, като е махана глава, валове малове, няма как да се зацепи без специалените инструменти

Коментар

тябват ти въпросните пети за точно зацепване.най- добре иди в оторизиран сервиз на фиат.те100пр ги имат,а и за едно зацепване няма да ти вземат кой знае колко пари

Коментар

Благодаря за инфото. Днес я закачаха на компютър и диагностиката не показа проблем. Момчето което я гледа също каза че най-вероятно е неправилно зацепен ремък.

Коментар

muns61 написа:
            Потърси сервиз, в който имат капачки, или още им казват пети за застопоряване на разпределителните валове. Без тях е невъзможно да стане работата, щом е разглабяна главата.Гумички на клапани смени ли?
            Смених гумички, това има ливръзка?

Коментар

Някой може ли да ми каже къде да отида да го зацепят както трябва този ремък, че не успявам да си намеря къде?!!

Коментар

Ако вече на Лични не са те затрупали с оферти попитай и в Ланчия форума мисля че имаше софиянчета майсторчета.
                LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Потърси от ланча форума trifon (http://www.lancia-bg.com/forum/membe...profile&u=3725). А ако ти се разхожда до с. Негушево, там също има едно много светнато момче, което ще ти свърши прекрасна работа. Ако решиш до негушево, пиши ми на лични да те свържа с него.
                  "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                  Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                  Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колеги проблема с мощността на бравото го реших окончателно като продадох колата. Поизнерви ме напоследък и ми изскочи една Мареа 1.9 JTD за бартер и сега си имам по-голяма кола, по нова година е, а и аз отдавна се заглеждам по дизели така че не се колебах много. :D Сега остава само подпалвачите да ме оставят да си я покарам. Не съм я снимал още, но като го направя ще кача снимки и остава само почерпката. :D

Коментар

ivandd написа:
                      Колеги проблема с мощността на бравото го реших окончателно като продадох колата. Поизнерви ме напоследък и ми изскочи една Мареа 1.9 JTD за бартер и сега си имам по-голяма кола, по нова година е, а и аз отдавна се заглеждам по дизели така че не се колебах много. :D Сега остава само подпалвачите да ме оставят да си я покарам. Не съм я снимал още, но като го направя ще кача снимки и остава само почерпката. :D
                      Ти недей дърпа дявола за опашката, че той като си нямал работа си е..л децата Иначе честита ти нова придобивка и много безаварийни .
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
                      X