Колеги както бях написал в една друга тема си счупих диференциала.след консултация с няколко майстора стана ясно че файдата да правя дифе е напълно безсмислена.сега трябва да намеря същата скоростна кутия но как да разбера коя е правилната.старата ми е така наречената ’’дълга’’ защото бравото е с пластмасов колектор но гледам че има и бравота с метален колектор но пак са нова година примерно 99.разликата в двете кутии е че с 120 на 5-та моята я на 3000 а другата е малко под или 4000об/мин ,а аз никак не искам да губя това заради разхода извън града.та нека някой който знае как да ги различа нека да си даде мнението.по номер на рама или там не знам си какво.ще съм благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
питане за скорости на браво
Collapse
X
-
nedialk00
120 - 3500, аз си сложих 5та от дългите и голяма разлика няма ако вземеш от металните, можеш да си сложиш твоята 5та и готово
-
nedialk00
аз мога да ти кажа - махах капачето на скоростната кутия което се държи на 6-7 болта и гледаш какво пише на зъбчатките, ако пише 31/38 значи е от пластмасовите http://img703.imageshack.us/img703/9877/dsc00006hn.jpg е на тая дясната зъбчатка гледай трябва 31/38 да пише
Коментар
-
nedialk00
аз не знам защо ще се набутваш с 200 лева за кутия която незнаеш в кво състояние е , ела да ти подаря диференциала на свалена кутия се сменя за не повече от час, да не казвам за 30 минути, 1 час казвам
Коментар
-
nedialk00 написа:аз не знам защо ще се набутваш с 200 лева за кутия която незнаеш в кво състояние е , ела да ти подаря диференциала на свалена кутия се сменя за не повече от час, да не казвам за 30 минути, 1 час казвамfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
nedialk00
Коментар
-
въпроса е решен след кратка консултация с колегата nedialk00.разликата между двете скоростни кутии е че на късата(метален колектор) индекса на зъбното колело на 5-та предавка е 31/38 а на дългата(пластмасов колектор) индекса е 34/33.дано сме полезни и на други колеги с моя проблемfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
superfiata написа:въпроса е решен след кратка консултация с колегата nedialk00.разликата между двете скоростни кутии е че на късата(метален колектор) индекса на зъбното колело на 5-та предавка е 31/38 а на дългата(пластмасов колектор) индекса е 34/33.дано сме полезни и на други колеги с моя проблемfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
nedialk00
така е колега, като не ме послуша, съжалявам, намери тоя където ти я продаде и му тегли една гора бой да се научи да не продава скапани части
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар