Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за покупка на Фиат Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

още един глас за 1,8 мотора , вярно, че не е пъргав като на бившето ми типо 1,8 ама съм супер доволен от мареята, зимата ми гори 10 градско и то на къси преходи, но колега гледай да е HLX че там всичко си има да не говорим, че на колегата ми авенсиса няма подгрев на огледалата а аз имам :D п.с. вчера варна -русе-варна 6,5/100 разход с бензин от еко
    Fiat Marea 1.8i 16v HLX, 97г.

Коментар

Аз съм с 1,8 бензин. Нямам газ. Много съм доволен от колата. Не че не се налага нещо да се прави, но ремонтите не са скъпи. А и аз понякога правя ремонти преди нещо да се е развалило - пробвам различни неща.Но определено поддръжката не е скъпа - никак.Вървенето е повече от добро, няма нужда от още.
      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Значи и аз се спрях на 1.8 мотор,а можете ли да ми кажете колко ще ми струва едно обслужване,като ремъци,ролки,водна помпа,колко и какво масло да му сложа?
        Fiat Marea 1.8 16v HLX
        Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

campain написа:
          Значи и аз се спрях на 1.8 мотор,а можете ли да ми кажете колко ще ми струва едно обслужване,като ремъци,ролки,водна помпа,колко и какво масло да му сложа?
          Ролките и ремъците малко над 200лв май беше. Водна помпа 60-70лв. Смяна на тези неща 40лв.
          Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Здравейте,харесах си една мареа 1.8,но има нещо като проблем и се чудя дали ще е нещо сериозно.Значи като е студена и като запали първият път почти веднага гасне,а от вторият опит си заработва идеално,та къде да търся причината за това?
            Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Даваш контакт, изчакваш да изгасне лампичката със символ на пръскалка на арматурното табло и палиш. Ако запали - няма проблем. И моята така прави ако завъртя веднага. Изглежда помпата не успява да нагнети толкова бързо. Може да е и бензинов филтър(ако го има) или позацапани дюзи. Реално, аз проблем не виждам, ако с изчакване запалва от първия път.

Коментар

Да, задължително се чака да изгасне "дюзата" на таблото, точно за да вдигне налягане помпата, както и на всяка друга по-съвременна кола. 1.8 няма бензинов филтър, който да се сменя. Или поне аз като разглобявах колата никъде не намерих такова чудо.
                "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                  Да, задължително се чака да изгасне "дюзата" на таблото, точно за да вдигне налягане помпата, както и на всяка друга по-съвременна кола. 1.8 няма бензинов филтър, който да се сменя. Или поне аз като разглобявах колата никъде не намерих такова чудо.
                  Има филтър.Не си го открил при смяната.Достатъчно е да влезеш в който и да е интернет магазин и да провериш дали има филтър.Щом се предлага за продажба,значи има филтър.И на моята го сменяха при обслужването,но не съм се интересувал къде точно се намира.Цената на филтъра е около 10 лв.
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

За Мареа 1,8 има модификации с или без филтър. Доколкото го има, филтърът е разположен пред задно дясно колело, от долната страна на купето. Вижда се на канал или повдигач(за любители-може и с лягане под колата ). Мисля, че без филтър са колите до 1999 г., като произведените през 1999 са преходни и за тях не е сигурно дали имат или не-правени са и от двата вида. Но нека се види първо с изчакване дали пак ще гасне.

Коментар

Това горе в десният калник е неразглобяемо. Не знаех че това е филтъра. Значи - има филтър
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Благодаря за съветите.Честно да си кажа незнам дали чаках или не да загасне тази лампичка,утре ще пробвам така както ме посъветвахте и ще пиша какъв е резултата.Сега ако можете да ми препоръчате какви свещи и кабели да му сложа,че досега съм карал само дизелови автомобили и бензиновите не са ми много ясни засега.
                        Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

campain написа:
                          Благодаря за съветите.Честно да си кажа незнам дали чаках или не да загасне тази лампичка,утре ще пробвам така както ме посъветвахте и ще пиша какъв е резултата.Сега ако можете да ми препоръчате какви свещи и кабели да му сложа,че досега съм карал само дизелови автомобили и бензиновите не са ми много ясни засега.
                          Личи си ,че хич те няма с тоя мотор.При теб няма кабели.Имаш 4 бобини със лули върху всяка свещ по една.Свещи слагай според производителя.ПП.Ако попаднеш на майстор дето ти каже ,че кабелите не са наред....Бягай надалеч от него.Ей това ти е бобината със лулата за свещта.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

:D Ми така си е прав си хич не ми е ясен но с времето ще се науча.А комплект ли се сменят или може само свещта/бобината?
                            Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

campain написа:
                              :D Ми така си е прав си хич не ми е ясен но с времето ще се науча.А комплект ли се сменят или може само свещта/бобината?
                              Сменяш само свещи.През останалото време чукаш на дърво да не сгъне някоя бобина.Нова е между 180 - 240 лв.Втора радост от форума около 50 лв.
                              FIAT FORUM BULGARIA
                              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Emil74 написа:
                                За Мареа 1,8 има модификации с или без филтър. Доколкото го има, филтърът е разположен пред задно дясно колело, от долната страна на купето. Вижда се на канал или повдигач(за любители-може и с лягане под колата ). Мисля, че без филтър са колите до 1999 г., като произведените през 1999 са преходни и за тях не е сигурно дали имат или не-правени са и от двата вида. Но нека се види първо с изчакване дали пак ще гасне.
                                Synthy написа:
                                Това горе в десният калник е неразглобяемо. Не знаех че това е филтъра. Значи - има филтър
                                открий разликатаонова ’горе’ не е бензинов филтър а системата за изгаряне на парите от резервоара.

Коментар

Working...
                                X