Колеги,колата ми работи с богата горивна смес.Последно е правено почистване на инжекторите с ултразвук. Гарантирано те са добре. Тествани са на стенд и изключвам варианта те да не са наред. Днес демонтирах и монтирах внимателно инжекторите отново. Варианта да смуче въздух от някъде го изключвам. Ламбда сондата ми работи. Наблюдавам я през ГИ-то. Стойностите и са 0,5-1 волт. Инжекторното ми време пада до 4,0мсек,което е много. Оборотите са 850. Утре започвам със сензорите (МАП,ТПС, Темп. датчик) Свещите са нови. Идеи къде може да бъде проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с богата горивна смес
Collapse
X
-
Еми ти си си ги написал вариантите: МАП, ТПС, темп. датчик. Аз лично бих проверил ТПС-а последен, тъй като според мен ако той е повреден, ще имаш и други ядове, не само богата смес."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
Хахахаха.Двигателя май е 1,6.Колега докато си ровиш датчиците,между другото дръпни си маркучето за вакум от клапана за налягането на реиката на бензина(едно тънко маркуче е).Направи го на запален двигател да видиш дали не ти тъпка бензин от там в колекторите.От клапана не трябва да излиза гориво.Ако излиза може от там да ти дава богата смес.Не че няма и други варианти,но пробваи се пак.Успех :DFIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила
Коментар
-
pioneer 306c написа:Ние боб ли да хвърляме за да разберем първо какъв ти е двигателяBrava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:pioneer 306c написа:Ние боб ли да хвърляме за да разберем първо какъв ти е двигателя
Коментар
-
WhitePower написа:Проблема не е от клапана на бензина а от времето на впръскване на инжекторите което е 4mS а трябва да е 1.3-1.6 нещо от сорта
Коментар
-
Колата я закачих на виза. Ламбдата работи идеално. Сместа е идеална. Инжекторното време падна до 3,65 мсек при 90 градуса. Явно е имало нужда от адаптация след ресетването на компютъра и 20-тина км не са били достатъчни. Относно колегата,който казва,че инжекторното време трябва да бъде 1,3-1,6 мсек,то това твърдение е абсолютно невярно! 3,3-3,6 мисля,че е нормална граница. При мен е може би една идея повече,но е важно,че сместа вече е нормална.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар