Момчета имам проблем с фиата 1,6 браво, както си карам и ми светка лампата на инжекцията и колата сякаш работи на 3 цилиндъра и като изгасне лампата пак си върви както трябва,кажете според вас каде е проблема и какво да се гледа на каде се ориентирам.Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с двигателя на ФИАТ БРАВО 1.6 16V
Collapse
X
-
еми да закачихме q,но не дава никаква грешка то qвно ще q засече когато ми е светнала лампичката че има грешка но тq светва за по 5-10 мин и огасва и колата си се оправа,но така не става да се кара и да незнам кога ще ме прецака.на колкото маистори кая всеки различно казва - или бобините а според мене те или 6те работqт или не, или казват 4е е датчик на колqновиq вал
Коментар
-
Имаш ли катализатор?На едни други автомобили тая лампа свети по този начин, когато втората им ламбда сонда показва, че катализатора не работи нормално...Ама на Фиат мисля, че е само една сондата...По-скоро се насочи към бобина, въпреки че на диагностиката, където аз ходя ми хващат така нареченото Misfiring, или пропуски в запалването. Само че там проблема е, че тези пропуски в запалването се хващат само на момента. Софтуера се пуска в един режим на броене и ако в момента не прекъсне, ще ти покаже, че всичко си е наред...Като за начало на ремонта почни със свещите. Свали ги и ги огледай хубаво...Една от тях би трябвало да е с различен цвят, ако цилиндъра не е работил нормално и можеш да се насочиш към коя бобина не ти е работила...Лошото е, че при теб са в блок и се сменя целия и мисля, че струваше към 150 лева на BERU...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
cvetitooooooo написа:еми да закачихме q,но не дава никаква грешка то qвно ще q засече когато ми е светнала лампичката че има грешка но тq светва за по 5-10 мин и огасва и колата си се оправа,но така не става да се кара и да незнам кога ще ме прецака.на колкото маистори кая всеки различно казва - или бобините а според мене те или 6те работqт или не, или казват 4е е датчик на колqновиq валAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Synthy написа:Тази лампа няма ли да свети, и ако някой инжектор спира да работи. Дамата казва, че колата започва да работи на 3 цилиндъра.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар