Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фиат пунто 1.2 8V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ламда сондата има живот в твоя случай мисля ,че беше около 120000 км а и с маслата които са минали през нея не очаквай да е читава

Коментар

Това "живот 120 000 км" май е заразно в тоя форум напоследък Преди малко четох как друг колега твърди, че катализатора има "живот 120 000 км" . А къде пише колко е навъртяла тая сонда ? Кога е сменяна ? Важен е компетентния отговор - сменяй Аз ще препоръчам смяната и не заради километрите (едва ли някой ги знае ) а защото при това зацапване със сажди, няма как да отчита вярно. Просто газовете не стигат до активния елемент, защото той със сигурност е запечатан в опаковка от сажди. А това ЕКУ не го вижда и няма как да "разбере" че ламбда сондата го лъже, за да отчете че е дефектна. Но за по-сигурно, опитай с изключена ламбда -сонда, би трябвало да има подобрение, когато ЕКУ "знае" че тя не работи.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Аз казвам какво пише Чичко Бош а кога е сменяна никой не може да каже! :D

Коментар

Добре а от какво се оказа проблема накрая ? мн ми прескочи преди време след ремонт на глава ремъка с един зъб и на 3 цилиндъра едва се прибрах в София. и така няколко пъти накрая ми казха,че била износена шайбата на коляновия вал и след като я смениха спря да прескача. Но това беше преди 3 години дори 4. Сега сменях разни работи и семеринги на колняов вал и 3 седмции си я карах колата и изведнъж 3 цилиндъра 4исто нов огърне сложих смених бобина и кабели понеже не даваше искра от единяи кабел обаче пак е на 3 цилиндъра са ще сменя свещи и другаат бобина и ако ен стане пак ще погледна ремъка дали е зацепен правилно. ще ида и на диагностика да жида компа. Разликаат рпи мен е че съм със старото Пунто 1998 година 1.2 60 коня
          Анцунга се носи върху пуловера !

Коментар

Working...
          X