Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фиат пунто 1.2 8V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега не знам дали си забелязал, но на тази кола компютъра показва колко километра минаваш с 1 литър гориво. Съответно колкото по-високо е показанието, толкова ти е ПО-НИСЪК разхода.За да си изчислиш колко л. / 100 км. ти гори разделяш 100 на показанието на компютъра.
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

еми преди със счупената свещ ми показваше 8.6 а сега между 10.2 и 10.4 но пак е нереално висок разход..за сравнение имам приятел с ланчия ипсилон 2000 година ами тая бракма е с кажи речи фиатски двигател и с 195/50/15 гори 6 ще на сто а моята около 10 че на всичкото отгоре оная излита нищо че и тя е 1.2 8в а аз се чудя дали ще тръгне или кво ще стане набира едвам едвам а уж и ремонтирахме главата...сега откачих смукача и като че ли взе да се поуправя..един колега бе казал да си смажа стъпковото моторче..за което ми взеха 20 лв но явно не е и от него..довечера ще свалям свещи ще меря компресия и ще пиша кво се е случило.

Коментар

Така като се позачетох в тази тема... След толкова изписано мастило, не се разбра, провери ли си дали ти е правилно зацепен ангренажния ремък ?Ктализатора няма да замине от прегрял ДВГ. Снимките от първия пост ги няма, но за да се наложи шлайф на глава, проблема не е дефектирала запалителна свещ. Тя се е скапала заради гарнитурата. Гарнитурата - най-вероятно от прегряване, а след ремонта да е по-зле - това е от майсторите. Трудно пали на студен ДВГ, трудно се форсира в комбинация с много пуши - центровки/регулировки - вроятно грешно зацепен ангренаж и масло в цилиндрите. Гори масло ... много вероятности. Основни причини - майстори, възможни препоръки - друг сервиз, ама в твоя регион не знам какво да ти препоръчам.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Ало, с Фиат - а!Питаш, ала не отговаряш! Не отговори как е зацепването на ангренажа. Не се разбра, като е сваляна главата, сменени ли са гумичките. Земята не се върти около твоето возило, тук всеки отделя от собственото си време, за да ти помага. И като те пита нещо, бъди любезен да му отговориш.Сегментите не се етернитови тръби, та да "избият". Скапването им започва отгоре надолу - демек, маслените последни, много рядко се чупят.Този мотор е най - простото нещо с 4 цилиндъра, виж зацепване, може и компресия. Ако заработи нормално, смени гумички.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Извинявам се че не съм отговорил...значи майстора каза че бил зацепен правилно след това ходих при друг който ме одра 50 лв за да ми потвърди и той че е бил зацепен правилно..отворихме двигателя защото губеше вода и беше счупил свещ .. ето ви сайт на който качих всичките снимкии : http://www.album.bg/xenon/albums/175949/ днес щях и компресия да меря но се оказа че нямам камък 16 за свещите и утре сутринта ще ги сваля и снимам и ще ви кажа разлика в компресията дали има.п.с. колега Dido_Lyubenov той фиата запалва ама после угасва а ако му подам газ пак гасне и така трябва с ключа няколко пъти да паля между 2 и 7 пъти докато започне само да работи..преди малко го пробвахме че при откачен смукач като че ли се поизччисти малко но може и да си въобразявам..

Коментар

Да, колега, Фиата запалва, ама нещо не му е както трябва щом гасне и прави проблеми. А тази свещ на снимката си е направо счупена. Много ми е интересно как се е случило това. Наистина 50 лв. са адски много за да провери майстора тоя ремък. Можеше и сам да го направиш с малко напътствия от нас. Преди този ремонт, преди да заработи на 3 цилиндъра, как се държеше ДВГ ? Нещо се случило междувременно ама като си толкова далеч, трудно е да предположа какво точно. Никак не е розова ситуацията. Както някой вече предложи, измери налягането в цилиндрите, виж как са свещите. За проблемите на студен ДВГ може и свещите да са виновни, но за тоя разход х2 няма да е от тях. И кажи какво масло си му налял след ремонта.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не отговори за гумичките на клапаните.Като гледам свещта, май нещо е влизало в цилиндъра. Имаше ли по главата и буталото чукнатини? Надрано по цилиндъра?Ма верно, яко те е одрал тоя за проверка!

Коментар

muns61 написа:
                  Не отговори за гумичките на клапаните.Като гледам свещта, май нещо е влизало в цилиндъра. Имаше ли по главата и буталото чукнатини? Надрано по цилиндъра?Ма верно, яко те е одрал тоя за проверка!
                  E, колега, не го критикувай, той пита защото не му е толкова ясно какво се случва, а ние ще пмагаме с каквото можем. Щом са му напасвали клапаните, трябва да са сменили гумичките. Ще пита, ще каже, ще разберем

Коментар

значи принципно не съм любител на италянските автомобили ама така се наложи да подкарам на приятелката ми колата ....преди е горяла 5-6 аз от както почнах да я карам никога не съм засичал колко гореше защото наливах слъжебен бензин и винаги беше пълна до горе но след това се случи така че с лични пари да и наливам и зех да и смятам разхода...когато счупи свеща аз даже и не знаех просто ми бе писнало през 2-3 дена да и доливам вода и да прекъсва и като отидох при въпросния майстор той ми показа ква поразия е станала..отвори двигателя за да видим кво е смазала така свеща но уви нищо нямаше буталото си бе добре главата и тя нямаше даже и ударено или поне не видяхме..после каза че праща при някаф майстор главата и след 2 дена я върна и ми каза че този дето я е шлайфал той е напаствал клапаните .... след това 2 дена чакахме някакви гумички и след още 2 дена си взех колата...каза че било нормално да се улягат клапаните 200-300 км.но уви фиата е вече на към 800 км и сяка божа сутрин от незнам кой път пали и към минута се чува някакво лопане(аз го правя на клапан) в двигателя..той ми обясни ..този въпростния майстор че това е нормално щото не са се улегнали но в понеделник вдигам да си видя маслото и - то не цапа щеката ..званя му и му викам кво масло наливаш - статиол 15 в 40 за марката незнам точно как се исписва ама подобно звучеше.та налях още 500 грама ..говорих с него и той сега ми каза че било нормално 1 месец да се улягат тея клапани и да бута масло но това за мен е нереално.+ това сутрин пуши много...свещите бяха на по 600-700 км преди да удари едната.колеги казвайте кво да правя утре ще меря компресия ще ходя на друга диагностика и да ходя ли при 3ти майстор да видя как съм зацепен? щото чесно казано при тоя дето годих колата ми цял ден седя при него а реално погледнато не си личеше и капак да е отварял иначе 1 час ме уверява че всичко ми било ОК по колата

Коментар

Сашо ти при кой майстор ходиш бре,че в крайна сметка нищо не е направил,при Иван ли я караш.Ела днес до магазина(като идваш от хумора на шела завиваш в дясно и след това първата в ляво до газовите уредби,магазина е Ауто хит) да ти кажа къде да отидеш дето могат да ти помогнат.
                      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

При Иван мисля да ходя днеска да мерим компресия и той да гледа дали ми е правилно зацепен двигателя че вече немам вяра на майстори а иначе тва ми го прави едни Павел държи сервиз "джулия" на куката.Само че ще чакам малко да напече че в момента е куча студ а не ми се виси по сервизите по това време

Коментар

Така трябваше още в началото да изложиш нещата. Има нещо ненормално с гумички и клапани, но първо премери компресия. Ако имаш ключ за свещи, свали ги и виж дали са омазани. Интересува ме омаслени, не просто черни от много гориво.

Коментар

към обяд живот и здраве ще съм премерил компресията и ще ви снимам свещите и ще давате тогава мнения

Коментар

Първо СМЕНИ МАСЛОТО ! Този двигател с такова масло не работи. Затова ти тракат калпаните и гасне като е студена, защото маслото е прекалено гъсто. Ако не се лъжа този мотор работи с 5W40 a не с 15W40. Тоя ти е налял масло за Москвич. Така няма да се оправи тая кола. Сменил ти е гумичките на клапаните според описанието което даваш, но може това масло да ти направи нова поразия, особено в студено време - да ти прецака маслената помпа, да избие през някое уплътнение и да ти спече сегментите. А най-вероятно затова ти го и гори. Ще потърся една тема във форума, засягаща точно проблема с маслото. В нея колегата се оплакваше точно по същия начин, че му гори по половин литър на 1000 км. и като най накрая се съгласи да налее 5W40, взе че се оправи машинката. Няк’ви пишман-майстори му казали че колата вече е навъртяла доста километри и трябвало да налива по-гъсто масло Дрън-дрън, абсолютни глупости. Ще потърся темата и ще пусна линк да прочетеш.

Коментар

дидо аз до сега се си я карам на 10 В 40 и не съм имал проблеми сега той ми наля това 15 в 40 и от тогава имам нези проблеми ..смятам и без това да си сложа валволинче макс лайф че поне за него съм сигурен че го бива до колкото тея боклуци да се чудя кво са производство и колко9 ще ме карат..за товеа ясно ще го сменя други кви предложения имате

Коментар

Working...
                                X