Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с FIAT COUPE

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с FIAT COUPE

Извинявайте колеги пуснах темата в друг раздел но ще се радвам да ми помогнете..Купих си FIAT COUPE което си палеше редовно, но има газ (обикновена) и имаше няколко детонации и спря да пали. Свещите подават ток, дюзите са отпушени и пръскат както трябва, в бензина предишният собственик е сипал масло и аз източих целия резрвоар и сипах 20 литра хубав бензин. изключих газовата система и я оставих само на бензин. С дърпане запалва после като загрее я гася, но пак не пали. има много детонации при палене, като свещите са нови на NJK с две крачета от долу и искри хвърля. Стъпковото моторче съм го изчистил и работи, но имам съмнение за дебитомера на въздуха. Но ако той не работи колата изобщо няма да запали. Предложиха ми да намеря ШОК Датчика за компютъра и да го рестартирам от там, но не знам къде се намира.Благодаря предварително за всички ваши мнения и предложения относно проблема с датчика и паленето Smile

Изключи дебитомера и ако запали, значи е от него. Въпреки, че шанса да е от него е доста малък. Лапмата на инжекциона на таблото свети ли? Пробвал ли си да я връзваш на диагностика? Нещо не видях кой мотор е купето?
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

лампата за инжекторите свети от време на време на таблото сякаш се готвиш да палиш колата докато тя работи. двигателя е 1.8 . Опитвал съм да паля колата без дебитомер и тя неще да пали с дръпната букса. Преди като я сложех веднага пали. не съм я закачал на диагностика защото не смея да я закарам до там че няма да запали без бутане или дърпане ..

Коментар

leviatan88 написа:
        лампата за инжекторите свети от време на време на таблото сякаш се готвиш да палиш колата докато тя работи. двигателя е 1.8 . Опитвал съм да паля колата без дебитомер и тя неще да пали с дръпната букса. Преди като я сложех веднага пали. не съм я закачал на диагностика защото не смея да я закарам до там че няма да запали без бутане или дърпане ..
        Намери кой да дойде да ти я пусне на място. Бих помогнал, само че съм от Бургас. Няма друго решение/
        Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
        Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Компютъра не показа никакви грешки. Предполага че може да се губи ток до компютъра защото като върти изгасва софтуера. Предложения какво да правя

Коментар

Смуче въздух след дебитомера......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Завих абсолютно всяка една скоба където е след дебитомера, погледнах съединението да не е скъсано, но няма нищо

Коментар

Действие 1.Махаш клемите на акумулатора за половин час.2.Махаш релето с металната капачка /при мотора пред шофьора/.3.Слагаш клемите и опитваш да запалиш.Ако не стане: 4.Гледаш докато върти дали не гасне таблото ,ако гасне -сменяш клемореда под контактния ключ.5.Има ли колата аванспроцесор и изключи ли го заедно с газовото. Възстановяваш цялата заводска инсталация.6.Може и да е прескочил някой зъб на ангренажа при дърпането -проверяваш зацепването на валовете.7.Провери да не си разменил буксите на бобините или самите тях ако не си ги разкачал.8.Компютъра на колата се нуждае и от маса за да работи-преглеждаш масите на автомобила и слагаш допълнителна към корпуса на компа.9.Ако е имало емулатор на дюзите -много е важно да възстановиш инсталацията правилно и да измериш нялягането на бензина и да провериш регулатора на налягане за пробив.Ако след всичко това не пали може да погледнеш комутатора на бобините който ще намериш като тръгнеш по кабела който захранва бобините назад към купето -завит е за главата.Ако и след това не стане нищо спираш пред една морга дето има 1.8 мотор от фиат и почваш да сменяш всичко докато тръгне или я караш на майстор и я зарязваш там докато я оправи.Но щом всичко това се е получило след детонация най вероятно сега смуче въздух от някъде .

Коментар

Working...
                X