Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Голям разход на Punto 1.1 55коня

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе ей, ти да не тръгнеш сега да купуваш ламбда??? Твойта най-вероятно си работи...Иди първо на диагностика и я виж какво показва, пък тогава мисли как да потрошиш 100-150-200 лева за сонди...
    FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
    Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

офф ми незнам .. ще го закарам утре да видя какво ще ми кажат там.. то дядо ми го взе преди 2 години .. и го кара много малко за тези 2 години е минал 600км максимум .. и той му сипваше 30 лева на месец и него осеща този разход.. ам сегам е зима и няма гуми и реших даму купя зимни гуми и да го карам .. ам първо да видя дали ще правя разхода ..мерси много на всички отзовали се в темата :P
      Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Re: Голям разход на Punto 1.1 55коня

matev18 написа:
        От няколко дена карам...
        Ами сега се сещам, че все пак като покараш по-дълъг период от време може и да се попроменят малко сметките. Ако разчиташ на стрелката тя не е много вярна, влияе се от околната температура, наклон като и от разбълникване на резервоара.
        FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
        FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

колеги може те ли да ми кажете като светне лампичката за бензина (резервата) колко литра има в резервоара и колко литра е целия резервоар
          Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

От моя опит с бензиномери на Фиат - хич не им вярвай...Че някъде можеш да останеш насред пътя...

Коментар

днес карах малко повече колата и като чели на по ниски обороти ми глъхне и почва да сеца..
              Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Абе ти още ли не си я закачил на диагностика?

Коментар

По принцип всеки един автомобил е направен,след като му светне лампата за бензина да може да мине 50 километра.Това средно,но общо взето си е прието като стандарт,независимо от това,колко гори на 100 км.
                  Fiat 1.4 12V
                  Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                  Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                  Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

колега несъм защото големия разход го дава при дядо ми и аз от днесс я карам офецялно и искам да я засекъ да видя при мен колко ще даве :P и ако не съм доволен от разхода ще я закачъ на диагностика..
                    Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Светне ли лампата имаш 7 литра в резервоара.Пълен е 47 литра на резерва( лампа) са 7. Дано съм ти полезен.
                      Police_pz
                      Punto 1.1 55hp

Коментар

Ако ламбда сондата не работи ще свети червената лампа за инжекциона. Ако не свети, не си давай парите за диагностика, този мотор няма кой знае колко датчици и няма нищо да покаже. Разхода не е чак толкова голям за София, особено ако караш през задръствания или на къси разстояния. Зимата от студа също разхода се качва. А и начина за точно засичане е само пълнене до горе докато изключи пистолета.
                        Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

Днес ходив при майстора ми и сменихме свещите с бошови и сегам ще видя какъв разход ще ми даде и майче ми е изгоряло стъпковото моторче...и сигорно от него м ихарчи толкожа много... Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 Yellow_Flash_Colorz_PDT_10
                          Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

Разхода ми спадна драстично.,, :P (sun) днесс ми даде 6.6 на 100 грацко като карам до 60км макс и сум карал Овча купел Студенски град
                            Bravo 1.8 16v Gt

Коментар

крайна сметка смени ли моторчето
                              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                              Втората......пак същата!
                              (_-_)______////_______(_-_)
                              Punto75-Вече на жената!
                              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

ако чека не свети и не е светвал не ти трябва диагностика .виж още нещо кето е пропуснато по темата,а именно правилното зацепване на ангренажния ремък.на ск.кутия от към сяединитела има едно капаче махаш го игледаш белега да дойде на 0 гр.тогава белега на разпределителния вал трябва да сочи белега който е около3часа.най вероятно затова гори и глъхне. диагностиката не те оправя

Коментар

Working...
                                X