Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Bravo 1.6 16v GT няколко въпроса

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Bravo 1.6 16v GT няколко въпроса

Преди една седмица взех колата и ми се струва, че понякога малко тежко влизат предавките особено първа и задна. Задната понякога изстъргва дори да съм натиснал до долу съединителя, понякога не иска и да влезе от първия път. Дали ще се подобри тва със смяна на маслото на скоростите? Ако да,тва масло подходящо ли е http://axm-auto.com/oils.php?oil=5&pid=57 ? Колко се налива, колата е GT, с по-дълги предавки е, ако тва има някакво значение.И друго, нормално ли е съединителя да е толкова по високо от другите педали? И 800 оборота на празен ход на загрял двигател добре ли е? Мерси!
    един за всички и всичко пак за мен!
    Fiat Bravo 1.6 16v GT '99

Преди да включваш задна, леко потегляш на първа напред, изключваш и тогава докато колата се връща назад включваш задна.По другият ти въпрос - педала на съединителя трябва да е на равно с този на спирачките или съвсем по-ниско. Явно някой е натегнал жилото с цел да компенсира вече износеният съединител. Обаче по това което казваш за трудната смяна на скоростите явно е тръгнал...
    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Какво мога да направя? Как да разбера дали съединителя е за смяна? И колко струва смяна на съединител?

Коментар

Aми ако няма прибоксуване - стандартните ефекти, може да се провери как е положението на жилото. Само искам да ти кажа, че нямаш никакъв шанс да минеш без канал. Невъзможно е да си пъхнеш и двете ръце до мястото - нито отгоре - нито отдолу
        FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
        FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

И какво да правя сега? На сервиз ли да ида? Те там ще кажат съединителя е за смяна. Не че ме бърка, ако е за смяна ще го сменя, ама дали реално е?

Коментар

А бихте ли ми казали, за моята скоростна кутия (колата е GT и скоростите са по-дълги), дали маслото, за което съм дал линк е добре да се сложи?

Коментар

Поне по документи препоръчват именно това масло, друг е въпроса че на пазара има доста по-добри масла .
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Какви например? Кажете някое добро.

Коментар

ilko-gd написа:
                  Преди да включваш задна, леко потегляш на първа напред, изключваш и тогава докато колата се връща назад включваш задна.По другият ти въпрос - педала на съединителя трябва да е на равно с този на спирачките или съвсем по-ниско. Явно някой е натегнал жилото с цел да компенсира вече износеният съединител. Обаче по това което казваш за трудната смяна на скоростите явно е тръгнал...
                  Компенсиране на износването на съединителя става с ОТПУСКАНЕ на жилото, а не с натягане.
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Трудно включване на задна - пускаш съединителя и пак го натискаш. Така зъбите застават на по-подходящо място. Без синхронизатори за задна е така. Също колата не трябва да е в движение.Нормалното положение на педала на съединителя е малко над спирачката. Примерно 1 см.800 до 850 оборота са ок.
                    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
                    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
                    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
                    FIAT UNO 1.5

Коментар

Оборотите на тази кола ако за 103 коньовата става въпрос са 850 в мин. това със съединителя съм го правил на много фиатки след заминал съединител с цел включване на скорост иначе е невъзможно. Това не е решение просто някой го е направил да ти продаде колата. Съединителя ако не се лъжа го взех за 160- 170лв. и между 60 до 120 лв. ти е смяна зависи къде го сменяш.... след смяна ще ти кажат най вероятно да налееш масло в скоростите защото вътрешните маншони на каретата държат маслото на скоростите и се овери дали са ти сложили скоби а не свински опашки на маншоните (както при мен) Най добре всичко да си го види доверен майстор но това за съединителя е натягане зада може да отдели и да включиш предавка!
                      АЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
                      Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.

Fiat 1100L 42г.

Коментар

А бихте ли ми казали, къде се намира горивния филтър, че май отдавна не е сменян. Колата е 99та година.

Коментар

sok1 написа:
                          Компенсиране на износването на съединителя става с ОТПУСКАНЕ на жилото, а не с натягане.
                          Пробвай да отпуснеш жилото като му развиеш контра гайката и сподели резултата
                          rocketsh0e написа:
                          А бихте ли ми казали, къде се намира горивния филтър, че май отдавна не е сменян. Колата е 99та година.
                          Може и да нямаш горивен филтър. Провери под пластмасовата кора до задна дясна гума.

Коментар

ilko-gd написа:
                            sok1 написа:
                            Пробвай да отпуснеш жилото като му развиеш контра гайката и сподели резултата
                            Защо мислиш че не съм пробвал? При развиване на гайката, съединителят започва да "хваща" по-долу, т.е. по-близо до ламарината.Дано да говорим за едно и също...
                            Stop giving directions, just say "Follow me."
                            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Да точно и така хода му се намалява, започват да включват по трудно. За да компенсираш износването навиваш гайката и така натягаш жилото. Съединителя започва да "хваща" по-нагоре и скоростите включват по-лесно за известно време.

Коментар

Working...
                              X