Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за скоростите на Fiat Bravo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за скоростите на Fiat Bravo

Бравото е 1.6, 103 к.с., 97-ма година.С късите скорости е.Имам проблем с 2-ра скорост - когато съм на 4000+ оборота на първа, влиза трудно втора(лоста заяда).Ако съм в ниски обороти, влиза много леко.Чел съм преди време теми за този проблем и повечето мнения са, че това е нормално, но аз не съм много съгласен.Баща ми има Брава 1.6, 99-та година, с дългите скорости.Карал съм я много, карал съм и други Бравота, когато търсих моето.От всички, на моете му влизат най-леко скоростите.Проблем имам понякога с първа и задна(влизат по-трудно, особено задната), но това го има при всеки Фиат.Та на какво може да се дължи тоя проблем, който ме забавя доста, ако се дърпам с някого.
    Renault Modus 1.2 16v 2006
    Fiat Bravo 1.6 16v 1997 - EX

Синхронизатори между първа и втора може би?
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Колега маслото гледал ли си ,защото на пунтото като му смених маслото и налях малко в повечко :Д и започна зор да ми влиза 2ра в ниските обороти а във високите мн леко

Коментар

dogydog написа:
        Колега маслото гледал ли си ,защото на пунтото като му смених маслото и налях малко в повечко :Д и започна зор да ми влиза 2ра в ниските обороти а във високите мн леко
        Не съм гледал маслото колега, но при мен проблемът е обратното на твоя :D - влиза лесно в ниските, а във високите зор

Коментар

А евентуално ако е синхронизатор за какви пари става дума ?

Коментар

Да колега проблемът мие обратен на твоя точно това ми беше мисълта да провериш да ли нети е малко маслото , относно синхронизаторите едвали са мн скъпи ,но ремонтът е мн голям

Коментар

и при мен е така от 3,5 години. нито се влошава нито подобрява. маслото го смених веднъж - все тая. ако не се състезаваш, не виждам смисъл да се занимаваш.
              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Значи днес с колегата от форума и мой съгражданин dimmX се повозихме на моето Браво и установихме, че проблемът е друг.Съединителят, откакто съм я купил, отделя много отгоре и самият педал е над нивото на този за спирачката.Обаче от доста време, особено в последните няколко месеца, се забелязва след пускане на съединителя едно форсиране и това е само при превключване от първа на втора.Просто се получава някакво забавяне, форсиране и тогава се изстрелва.Аз мислех, че съединителя си отива, но не е от него, защото на другите предавки го няма това.

Коментар

slonikon написа:
                  и при мен е така от 3,5 години. нито се влошава нито подобрява. маслото го смених веднъж - все тая. ако не се състезаваш, не виждам смисъл да се занимаваш.
                  Колега Бравото е малък самолет и ми доставя удоволствие да се изстрелвам и без да се гоня, но това нещо адски ме дразни.А и обичам да показвам на хората какво прави италианската сила, защото като карат разни голфчета, 318-ки или опели, мислят че са велики и плюят само Фиатките.

Коментар

Working...
                  X