Колеги от преди няколко дни забелязах че колата няма тяга. Настъпвам педала на газта и ускорява но много бавно, а с вдигане на оборотите мощността на двигателя не се вдига. Ускорява си все така мудно. Забелязах че и разхода доста се вдигна, но това мисля че е в следствие на по повечето натискане на педала на газта. Количката е Фиат Браво 1.6 16В от 99 година.Моля ви дайте предложения от къде да започна да търся проблема.P.S. Преди време имах малко проблеми със стъпковото моторче, но след смазването му се оправи.Преди около година късах ангренажен ремък и сменях главата. И от тогава докато е студена колата в ниските обороти има предърпване, а като загрее почти не се усещат, но с този проблем със се примирил. Какво ли не правих каква ли профилактика не мина всички казват диагностиката е перфектна. Но това е друга тема. В момента най-много ме интересува горния въпрос
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вдига обороти но няма мощност.
Collapse
X
-
съединителя ще го пробваш така,а ръчната как е.Опъваш ръчната(при запален двигател),слагаш първа и импровизираш тръгване но без газ и с опъната ръчна естествено и ако двигателя започне да се тормози и да иска да гасне значи съеденителя ти е наред,но ако след отпускане мотора не се затормозва особено,значи че си е отишъл.Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Колеги оставете ремъка на мира. Щифта не е счупен и съм сигурен че е зацепен правилно, защото не е зацепван на око а с онези специални планки. Ако е прескочил двигателя няма да работи спокойно. Ще има да рипка. Знам защото на един приятел му бяха объркали ремъка само с 1 зъб и подскачаше яко. А проблема с мощността е от 2-3 денаФиат Браво 1.6 16v 99г.
Коментар
-
Залагам на съединител. Това, което описваш, е чисто боксуване. Предаването на двигателна мощност към трансмисията си е чисто механичен процес, не играят стъпкови мотори, сонди и т.н.... И с вдигане на оборотите мощноста си се вдига, просто не се предава нататък... А и всеки проблем "до преди 2 дни" го е нямало...ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
-
Колега ти май нечетеш. Направих теста със съединителя както казаха по нагоре и всичко си е както трябва. А от преди 3 дена е само проблема с мощността. Това което казах за стъпковото моторче няма нищо общо със сегашното положение. Казах го само за да се има в предвид че е барано.А относно ламбда сомдата незнам как е. Чак в събота или в понеделник ще мога да я закача на компютърФиат Браво 1.6 16v 99г.
Коментар
-
Ок, допускам, че не съм прав, като има резултат - кажи. Само, че този тест с ръчната е при слабо натоварване, ако си изпекъл съединителя ще са налични твоите проблеми. Както и да е, продължавам да фърлям боб, белким ти се оправят нещата...ex Punto '95 1.1
Lancia Y 1.1
Bravo HGT 2.0 20V
Supermoto!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар