Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вдига обороти но няма мощност.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги от преди няколко дни забелязах че колата няма тяга. Настъпвам педала на газта и ускорява но много бавно, а с вдигане на оборотите мощността на двигателя не се вдига. Ускорява си все така мудно. Забелязах че и разхода доста се вдигна, но това мисля че е в следствие на по повечето натискане на педала на газта. Количката е Фиат Браво 1.6 16В от 99 година.Моля ви дайте предложения от къде да започна да търся проблема.P.S. Преди време имах малко проблеми със стъпковото моторче, но след смазването му се оправи.Преди около година късах ангренажен ремък и сменях главата. И от тогава докато е студена колата в ниските обороти има предърпване, а като загрее почти не се усещат, но с този проблем със се примирил. Какво ли не правих каква ли профилактика не мина всички казват диагностиката е перфектна. Но това е друга тема. В момента най-много ме интересува горния въпрос
    Фиат Браво 1.6 16v 99г.

А съединителя как ти е?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ми незнам как да разбера дали съединителя ми е добре, но съм почти сигурен че не е от него защото преди това не съм имал никакъв проблем с него. Кеф ти ускоряване, кеф ти тръгване с въртене на гуми
      Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

съединителя ще го пробваш така,а ръчната как е.Опъваш ръчната(при запален двигател),слагаш първа и импровизираш тръгване но без газ и с опъната ръчна естествено и ако двигателя започне да се тормози и да иска да гасне значи съеденителя ти е наред,но ако след отпускане мотора не се затормозва особено,значи че си е отишъл.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Току що проверих съединителя и мога със сигурност да кажа че не е от него
          Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Иди да ти зацепат ангренажния ремак правилно.

Коментар

Има един щифт,който придържа ангренажа,сетих се понеже колегата по-горе каза и този щифт има вероятност да се счупи и лесно прескача ремък,да не е прескочил.
              Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Колеги оставете ремъка на мира. Щифта не е счупен и съм сигурен че е зацепен правилно, защото не е зацепван на око а с онези специални планки. Ако е прескочил двигателя няма да работи спокойно. Ще има да рипка. Знам защото на един приятел му бяха объркали ремъка само с 1 зъб и подскачаше яко. А проблема с мощността е от 2-3 дена
                Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Виж дали не засмуква въздух отнякъде ... как ти е ламбда сондата.
                  Fiat 1.4 12V
                  Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                  Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                  Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Залагам на съединител. Това, което описваш, е чисто боксуване. Предаването на двигателна мощност към трансмисията си е чисто механичен процес, не играят стъпкови мотори, сонди и т.н.... И с вдигане на оборотите мощноста си се вдига, просто не се предава нататък... А и всеки проблем "до преди 2 дни" го е нямало...
                    ex Punto '95 1.1
                    Lancia Y 1.1
                    Bravo HGT 2.0 20V
                    Supermoto!

Коментар

Колега ти май нечетеш. Направих теста със съединителя както казаха по нагоре и всичко си е както трябва. А от преди 3 дена е само проблема с мощността. Това което казах за стъпковото моторче няма нищо общо със сегашното положение. Казах го само за да се има в предвид че е барано.А относно ламбда сомдата незнам как е. Чак в събота или в понеделник ще мога да я закача на компютър
                      Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Ок, допускам, че не съм прав, като има резултат - кажи. Само, че този тест с ръчната е при слабо натоварване, ако си изпекъл съединителя ще са налични твоите проблеми. Както и да е, продължавам да фърлям боб, белким ти се оправят нещата...
                        ex Punto '95 1.1
                        Lancia Y 1.1
                        Bravo HGT 2.0 20V
                        Supermoto!

Коментар

Здравейте знам че темата е стара но и аз имам същия проблем с моя фият със същия мотор. Какво стана реши ли си проблема и от къде излезе дефекта ти ?

Коментар

какъв съединител,човека казва че колата няма тяга.провери налягането в рейката.освен това имаш една мембрана(регулатор) която стои отпре на самата рейка.извади и тънкото маркуче и виж дали ще текне бензин.ако текне значи е спукана мембраната .

Коментар

На диагностика ходих казаха , че всичко е ОК .Налягане на гориво , компресия всичко е ОК , но колата ми няма мощност. А сега и оборотите на празен ход започнаха да играят.

Коментар

Working...
                              X