Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дюзите Фиат Браво 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с дюзите Фиат Браво 1.8

Здавейте, имам проблем с Фиата (Браво 1,8 GT). едната дюза стои постоянно отворена и ми пълни цилиндъра с бензин и ми се дави колата . Смених въпросната дюза но се указа 4е проблема не е в нея ,а в подаването на ток (масата ,която уж компютъра определя кога да се пуска ,стои постоянно включена) Според майстора ми ,вариантите са 2 ; или съм за нов компютър ,или някъде кабелът е прещипан и замасява постоянно .Дайте ми някакъв съвет моля ви се че накрая ще се откажа от марката Фиат Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 .....а има и друго ,за да сложа пробно друг компютър трябвало да се отключва понеже ключът ми бил с чип ,а всичко е свързано с много пари

Пробно може да сложиш друг компютър заедно с имобилаизера. Без да разкодираш нищо. Просто сменяш комп имобилаизер и ключ за тоя "новия" компютър
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

dali e vazmojno da e ne6to po kabelite ili samata buksa na diuzata ,4e napravo mi pisna da sajivqvam martvec i da nalivam pari ...po 4upliva kola nikoga ne sam karal

Коментар

Провери кабела! Трябва да го откачих от компютъра (намира се в купето до предния ляв калник) и от дюзата и с мултицет измерваш. Не забравяй да провериш и съпротивлението между кабела и шасито на колата.
        Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

tedynaidenov написа:
          ... компютъра (намира се в купето до предния ляв калник)...
          Брех, и там ли са започнали да слагат ЕКУ-тата?
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

sok1 написа:
            tedynaidenov написа:
            ... компютъра (намира се в купето до предния ляв калник)...
            Брех, и там ли са започнали да слагат ЕКУ-тата?
            Опа! Моя грешка - става въпрос за десния калник!
            Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

kolega,az 6te otka4a kompitara ,no 6te uspeq li da namerq pravilnite kabeli za pravilnata diuza ...ili kakvo po to4no da zamerq 4e ne sam se sbluskval s takav problem a eliktri4arite vav VT sa si ibali maikata i samo se ligavqt i mi pisna ot tqh . ediniqt mi kaza "Ei 6to ne q dikara kato be6e toplo ,nemi se rovi sega v tozi stud’......kak da mu obesnq 4e sega mi se e s4upila Nqkakva shema dali ne moje da se nameri ot nqkade ?

Коментар

Свали си сервизното ръководство от Download секцията на сайта - там са всички електрически схеми.
                Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

kalin05 написа:
                  kolega,az 6te otka4a kompitara ,no 6te uspeq li da namerq pravilnite kabeli za pravilnata diuza ...ili kakvo po to4no da zamerq 4e ne sam se sbluskval s takav problem a eliktri4arite vav VT sa si ibali maikata i samo se ligavqt i mi pisna ot tqh . ediniqt mi kaza "Ei 6to ne q dikara kato be6e toplo ,nemi se rovi sega v tozi stud’......kak da mu obesnq 4e sega mi se e s4upila Nqkakva shema dali ne moje da se nameri ot nqkade ?
                  ако няма късо по кабелите, предполагам че има изгорял транзистор който е пробил вътре във ECU-то. Изгасиси колата, откачи акумулатора и премери изходите не ECU-то между маса и изход дали има късо. Според мен не би трябвало да има когато няма захранване.
                  FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                  FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

Darja da se opla4a ,proverqvahme pak tokovete kam diuzite i vsi4ko be6e nared .Vse o6te ne sam q vkliu4il buksata i karam samo na gaz,za6toto me e srtah da ne napulni pak cilindara s benzin...4e predi nqkolodni i masloto smenig 4e be6e vlqzlo benzin v nego Vazmojno li e kompiutara da e zaciklil i vsi4ko da e nared sega? Da riskuvam li da probvam na benzin,kato vkliu4a diuzata ?Пиши на кирилица! Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

Наи лесно ще е да откачи кабела на компютъра (при свален акумулатор) и да премери дали има връзка между рамата и кабела до дюзата.п.п. Пиши с български букви!!!
                      ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                      ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

КОЛЕГА ТАЗИ МАНИПУЛАЦИЕ СЪМ Я ПРАВИЛ НА МНОГО ТАКИВА МОТОРИ .КАЖИ НА ТЪПИЯ СИ МАЙСТОР ЧЕ МАСАТА(ЧЕРЕН КАБЕЛ )Е ЕДНА И СЕ РАЗКЛОНЯВЯ НА ОЩЕ4(ЗА ВСЯКА ДЮЗА)ТАКА ЧЕ НЕМОЖЕ САМО ЕДНАТ ДЮЗА ДА СТОИ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ОТВОРЕНА.ПРОБЛЕМА100% НЕЕ И ОТ ЕКУ ,ЗАЩОТО ПРИ ИЗКЛЮЧЕН КОНТАКТ НЯМА ЗАХРАНВАНЕ КЪМ ДЮЗИТЕ . СЪЩО ТАКА КАЖИ НА МАЙСТОРА СИ ДА МЕРИ ДЮЗИТЕ КОИТО СЛАГА МИСЛЯБЯХА 12-15ОМА,ЗАЩОТО ВСЯКО ОТВАРЯНЕ Е ДОСТА ТРУДОЕМКО -ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е СИГУРЕН ВД’ЗИТЕ.ОСВЕНТОВА НЕ МОЖЕ ЗАДАВЕН1 ЦИЛИНДЪР ДА Е ПРИЧИНА ЗА ТРУДНО ПАЛЕНЕ (ЩЕ ЗАПАЛИ СПКОЙНО И НА 3 ЦИЛИНДЪРА

Коментар

дюзи

незнам колко маниполаци си правил но заблуждаваш човека.тази кола управлява дюзите с миносови сигнали от компютара а плюсът е общия.така е при вички италиянски автомобили.дюзите се свалят за 15мин с торс 40.просто развиваш две винчета.наистина проблемът с постояното захранване можедабъде в компютъра.
                          тел.0897943620

Коментар

Открих прословутият проблем!Колега прав си че минуса управлява дюзите ,но проблема се оказа че е от емулатора за газовата уредба ....някой много добър майстор го е откачил и забравил да го закачи обратно и се е търкал някъде чак до някакво реленце вътре . Реленцето си е свършило добре работата...да ме побърка Сега се чудя дали да сменя реленцето или да си купя нож емулатор . В единият случай ще ми струва 5 лв. а в другият 35

Коментар

д

моито мнение е подобре нов.щом на едното е свършил ресурса скоро ще доиде редът на другите
                              тел.0897943620

Коментар

Working...
                              X