От няколко дена нещо Фиатчето се е сдухало. На по висока предавка някакси придърпва или се дави ли и аз нз как да го опиша. Примерно на 4та 5та в 1500 оборота придърпва леко и след 2000 оборота се оправя. И на място като дам по рязко газ и се замъчва леко и тогава дига плавно оборотите. Не го прави постоянно, но се случва все по често. Мисля, че го прави като загрее колата, докато е студена си е ок. Проверихме свещите, въпреки че са на 15000км DENSO иридиеви, добре са си. Иначе на място си работи добре колата, не гасне, след 2000 оборота си върви нормално. Някакви предположения колеги?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Придърпване и глъхнене в ниски обороти(Браво 2.0)
Collapse
X
-
nedialk00
-
Колеги помагайте. Не мога да се оправа с тая кола. Вчера тотално умря и неискаше да върви, припуква, придърпва, трепереше на място. Днес я закарах на диагностика и имаше няква грешка от реле за вариатора. Смених го и се пооправи малко. Момчето от диагностиката каза, че не му харесвали свещите, щото имат черен нагар по тях. Възможно ли е за 20000км иридиеви свещи да дадат фира и от какво може да стават такива черни? Взех да пробвам с други свещи как ще е. Отначало работеше по същия начин, после се оправи. Покарах я малко и реших да си въран моите да видя кво става. Работеше перфектно колата и с тях. Покарах я 40км с моите си свещи и пак запозна да придърпва в ниските до 2000 оборота. Как стъпи на тия обороти и почва да си върви. Имам чувството, че почна и да харчи повече, а от ауспуха мирише на бензин повече от обикновено. Дайте някви предложения от кво може да се ебава така. Бобините си бачкат и петте, нз от кво може да е.Bravo HGT
Коментар
-
charliii написа:Всичко отива към подпушени дюзи,и аз я имах тази случка.Оборотомера отива до 3500-4000 и до там,а от ауспуха едни кадежи все едно дизел...Bravo HGT
Коментар
-
VET написа:Почти сигурно е дебитомер. Ако ти се разхожда до Банкя, ела събота или неделя да сложим друг и да видим какво става. А, и още нещо, виж дали ти е здрав маркуча, между дебитомера и дросела. Доста често се пука отдолу.Лек и успешен денBravo HGT
Коментар
-
wwalker написа:Без грешки.. разкачи буксата на ТПС и пробвай как ще е.Можеш да пробваш същото и с ламбдата, но нея обикновенно компютъра е хваща.Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:eh4ev07 написа:Температурен датчик е един от възможните отговори.
Коментар
-
smokie написа:ТПС-а кое е точно, че за първи път го чувам :D И ако го откача какво точно трябва да се случва примерно?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар