Колеги има ли начин да проверя кабелите ми дали са редовни.Как да разбера дали са за смяна?Мога ли с мултицета да ги мерна по някъкъв начин?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проверка на кабели за свещи.
Collapse
X
-
nedialk00
може, трябва да видиш какво съпротивление трябва да дават и да замериш, ама най-лесно отиди запали и вдигни капака, ако не са добре ще има искри
-
аз си ги проверявам като ги напръскам с пръскалка с вода и ако замъсят и загасне ясно дориии да затрепери пак ясно1.6 16v 96 г. 103 hp.
България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
Да мина да те взема...или да взема да те мина?
Коментар
-
Омовете на лулите са за дроселите в тях. Ползват се против радиосмущения. Най сигурния начин да провериш кабелите е като ползваш фазомер с глим-лампа. От електромагнитното поле глимката светва когато по кабела се пусне ток засъответната свещ. Фазомера се движи по изолацията на кабела. Като минеш по цялата дължина на всеки кабел трябва фазомера да мига с една и съща сила на светлината. Ако има утечка през изолацията, ще свети по-силно покрай дефектното място. Ако е прекъснат някъде ще свети слабо или няма да премигва всеки път когато към свеща трябва да се подава ток. Варианта да ги огледаш на тъмно също е надежден, но не винаги се вижда проблема.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Тези кабели с кОм-ове, май не са поригинални. Преди време ми се наложи да купя оригинални - от Алекс. Ауто, та съпротивлението беше между 400 и 800ома, в зависимост от дължината. Алекс.Ауто твърдят, че това са заводските кабели, които са слагали от Фиат. Теслата обаче беше с 10 пъти по-голямо съпротивление от 4.5кОма до 9. Що тъй?"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Запалването се води резистивно, ако не греша. И мисля че работи по следния начин: Искра има на 1 и 4 едновременно но цъка на цилиндъра който пълни в момента т.е. горивото се явява електролит. Поне така съм го разбрал от написаното ,и затова е важно съпротивлението на цялата верига бобина кабели свещи. А иначе във Вентура гараж ми казаха че колкото е по високо съпротивлението толкова по добре.
Коментар
-
Re: кабели
mitko_stalev написа:КОлеги сега фактически тези кабели от Лада самара не савпадат с брава 1.6 16в ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар