Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа 1.8 16v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Мареа 1.8 16v

Имам проблем когато запаля колата и лампата с дюзата би трябвало да изгасне, но 3,4 пъти вече не гасне, но за момента няма проблем карам си така както си свети и щом изгася колата няма палене, поне 10тина пъти въртя докато запали и след това няма проблеми палиш гасиш, докато не светне някой ден....карах колата на диагностика всичко показа че си е наред, имаше само 2 грешки едната имобилайзера, а другата нещо рейка....но забравих какво точно пишеше. Опасявам се някой ден да не ме остави на пътя.
    Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16v

Онова "нещо рейка..." май ще е разковничето на светещата лампа. Може би проблем с налягането в рейката . , но това е само предположение.
    Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
    Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
    FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
    Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Имах същия проблем щом взех колата. Само че се проявяваше доста по-отчетливо: светваше лампата за дюзите и след 30 секунди, до минута - изгасваше. После палеше, вървеше известно време и пак така. После можеше с часове да няма проблем. Забелязах, че щом светне лампата, до минута колата изгасва. Ходих при майстор-нищо. Тръгнах на път и изгасна на изхода на града. Наложи се да се оправя сам. Обърнах кабелите от търсене и открих, че са влошени връзките в клемите на букса, намираща се вляво от дюзите - буксата е уж херметически затворена и е с три кабела вътре. Беше пълна с вода. Подсуших, почистих връзките с пиличка и проблемът изчезна. Провери да не е нещо подобно и при теб.

Коментар

Тази сутрин не иска да запали поне 30 мин и след доста мъкаа я запалих и направо я карах пак на същото място да я замерят както си е активна грешката и на компютъра показа датчик за фазите, но това което ми показаха че е се намира на едната ролка на разпределителния вал и би трябвало това да е датчик за разпределителния вал, какви са тия фази там....а тази букса за която ми казваш е точно за този датчик, която смятам да почистя най-основно защото 200лв за тоя датчик не ми се дават сега.
        Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16v

Коментар

Успех с почистването
          '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
          '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Working...
          X