Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat TIPO 1.6 - давене на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat TIPO 1.6 - давене на празен ход

Колеги, колата ми е Fiat Типо 1.6, 1994 г. При полузагрял двигател се дави на празен ход (разходомера за горивото отчита големи стойности), но ако не угасне успява да стабилизира оборотите. При загрят двигател този проблем го няма. Също така, ако при загрял двигател изключа колата за 5-10 мин. и след това запаля, давенето пак се появява за извесно време. Правена е диагностика и не са отчетени проблеми! Стъпковото моторче е наред! Но ме предупредиха, че температурния датчик, който се намира над дюзата (мисля че е за температурата на въздуха) не може да се хване на диагностиката дали е наред. Питането ми е каква е точно функцията на този датчик и дали има начин да бъде проверен? Ще ви бъда много благодарен, ако можете да ми помогнете!!!

температурния датчик за въздуха, и незнам дали има и такъв за водата който да праща сигнал към еку-то, по съпротивление се мерят, извади си от аутодата или сервизно ръководство и с мултицет се мерят

Коментар

Мери температурата на входящия въздух...На мойто Типо я мерих тая температура със сонда и беше около 50-55 градуса...
      FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
      Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

Working...
      X