Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Немога да напълня резервоара.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Немога да напълня резервоара.

Здравейте колеги. Поради неизвестни причини пръстена на бензиновата помпа беше развъртят(най-вероятно така съм я купил), а помпата беше изкочила нагоре. Както и да е. Стигнах до извода че понеже резервоара беше пълен до горе и пръстена не е бил завъртят от налягането е изкочила помпата. Та това не е много важно. Наместихме помпата на мястото си, завъртяхме здраво пръстена и отидох и напълних резервоара до горе. На следващия ден пътувах и изминах 100 км. Направи ми впечатление че стрелката на резервоара не мръдна. Когато отидох на бензиностанцията колата едвам събра 1.5 литра. Тези дни минах още 100 км но стрелката въобще не помръдва надолу. Ако имате някакви идеи на какво може да се дължи това чакам предложения. P.S Не съм вадил никакви маркучи от помпата, само буксата на помпата. Преди това всичко си беше нормално
    Фиат Браво 1.6 16v 99г.

щом ти гори 1.5/100 няма проблеми закачи ли датчика на кошницата на бенз.помпа който е за нивомера в колата, и другото което е, провери тръбопровода чрез който се пълни резервоара, нещо се е запушил и явно тръбата събира толкова 1.5 литра

Коментар

кола

Първо погледни нивомера на кошницата има едни писти да не са протъркани и самата букса дали влиза както трябва Виж може нещо да има в отвора където се сипва гориво и внимавай с ваденето на маркуча чупят се пишките вход/ изход
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колеги за буксата на нивомера съм сигурен че влиза както трябва защото при моя модел не са 2 букси, а е само една. И даже току що ходих да проверя дали е наместена както трябва и всичко е ОК. А относно тръбата за пълнене на резервоара как да я проверя. Трябва да я демонтирам ли ? Пък и какво ще е това където да я запуши. Като я гледам тя е доста дебела поне 30-40 милиметра
        Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Re: Немога да напълня резервоара.

Gibons написа:
          ...Наместихме помпата на мястото си, завъртяхме здраво пръстена и отидох и напълних резервоара до горе. На следващия ден пътувах и изминах 100 км. Направи ми впечатление че стрелката на резервоара не мръдна. Когато отидох на бензиностанцията колата едвам събра 1.5 литра. Тези дни минах още 100 км но стрелката въобще не помръдва надолу.
          Колега... Не пипайте нищо по колата
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Преди време имах подобен проблем с пунтото. Катоо вкарам пистолета в тръбата за зареждане на празер резервоар изключваше всеедно колата е заредена до горе.Оправих проблема като махнах цялата тръба от резервоара до вратичката за зареждане и вътре в нея имаше още една тръба която се беше разместила.
            _/''''''''''''''''''''''''\_
            //---------------\\
            [( )== //// ==( )]
            |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Нека и аз да кажа какво мисля. Понеже работя на бензиностанция съм забелязал доста коли с подобен проблем. проблема обикноженно идва от запушен одушник на резервоара. По време на зареждане горивото постъпва в резервоара и съответно парите който са вътре трябва да излезнат от някаде. Когато одушника е запушен те излизат през гърловината и затова изключва пистолета и събира малко. Пистолетите на бензиноколонките изключват от обратните пари който излизат от резервоара или когато горивото достигне до тях. Затова предполагам че и резервоара ти е бил нарочно оставен отворен от към помпата
              Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105hp

Коментар

Тва вече си е кретенизъм.Да оставиш отворен резервоара на някой за да си пласираш колата.Иначе и на мен ми бяха продали колата със спукана кошница.Разбрах по много "хубав" начин.Тръгнах да пътувам от София за морето и на една бензиностанция малко преди Созопол спях и заредих до горе. По едно време бензинаджията ми каза "момче тече ти резервоара" и само се обърнах към колата е гледам от доло струя бензин :D Спомням си, че за около 30 сек. вече бях стигнал до кошницата и сложих парцал да попие бензина да не тече :D После като смених кошницата се появи въпросния проблем.Гърловината лесно се сваля, единствено малко по-трудно се развиват винтовете от към задния калник защото при мен бяха раждясали. При италианските коли системата която обезвъздушава резервоара е доста странна, но ако се вгледа човек и се замисли ще разбере как работи. Трябва да се отвори, да се почисти и при нужда да се намести въпросната труба. Това ако не иска да зарежда на празер или полу пълен резервоар.
                _/''''''''''''''''''''''''\_
                //---------------\\
                [( )== //// ==( )]
                |_|'------------'|_| ....Punto

Коментар

Колеги благодаря ви за отговорите, но всичко вече се изясни. Оказа се че проблем няма. Стрелката на бензиномера показва малко повече от колкото трябва. И за това разстояние което съм изминал 100 км или в разход около 6 литра неможе да го засече. Затова не е мърдала надолу. А относно разхода сигурно като съм пълнил първия път резервоара се е напълнил повече от колкото може да се напълни в нормално състояние и затова следващия път съм напълнил само 1.5 литра. Следващите пъти всичко си беше ОК
                  Фиат Браво 1.6 16v 99г.

Коментар

Working...
                  X