Колеги интересувам се дали е необходимо да се смени водната помпа заедно с ангренажния ремък? Колата е Фиат Линеа 1.4 - 8V и е на около 60 000 км. Предварително благодаря за коментарите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Необходима ли е смяната на водна помпа с ангренажния ремък?
Collapse
X
-
lubo_Y10 написа:Не. Като стане на 150-200 000 почваш да следиш дали антифриза не намалява и дали не прави гьолче на асфалта при по дълъг престой /симптоми за "тръгнала помпа".Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.
Коментар
-
водната помпа
Колега , ако е в състава на ангренажа се сменя и тя задължително. Ако си наистина на 60000км остави я до следващата смяна на ангренаж и нека тя да е след 49000км от сегащната. Защо да сменяме оригиналната помпа при условие че е добра и нетече, същият въпрос задавам : А защо ще сменяме оригиналните ролки , и те са добре? Мисля че ти отговорих. Остави ги тези майстори дето се пишат в гаражите и разбират да завъртат болчета на терсене място. УспехФиат МАРЕА 1.9 ТД100
харчи: DOSTA
Коментар
-
Re: Необходима ли е смяната на водна помпа с ангренажния рем
mb написа:Колеги интересувам се дали е необходимо да се смени водната помпа заедно с ангренажния ремък? Колата е Фиат Линеа 1.4 - 8V и е на около 60 000 км. Предварително благодаря за коментарите.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
не се сменя! Докато не почне да тече, свири.... или направи 200 000км или повече.....смених си моята по погрешка понеже ми прокапа всмукателната тръба.... много съжалявам, не толкова за парите... колкото за това че тази която закупих е с метални лопатки, а уж.. е най-хубавата на пазара.... оригинала си е най-добър!Ето ме вече с Фиат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар