Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Необходима ли е смяната на водна помпа с ангренажния ремък?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Необходима ли е смяната на водна помпа с ангренажния ремък?

Колеги интересувам се дали е необходимо да се смени водната помпа заедно с ангренажния ремък? Колата е Фиат Линеа 1.4 - 8V и е на около 60 000 км. Предварително благодаря за коментарите.

Не. Като стане на 150-200 000 почваш да следиш дали антифриза не намалява и дали не прави гьолче на асфалта при по дълъг престой /симптоми за "тръгнала помпа".
    LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
    ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
      Не. Като стане на 150-200 000 почваш да следиш дали антифриза не намалява и дали не прави гьолче на асфалта при по дълъг престой /симптоми за "тръгнала помпа".
      Това не е критерий за износена помпа, тя може да не тече но какво правиме с износената перка вътре?Като ти сменят ремъка нека я проверят за луфтове на лагерите, да я свалят да се види перката в какво състояние е. Ако е здрава я слагай пак.
      Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
      Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

На толкова нова кола не трябва. Аз бих я сменил след 120-150к км.
        Fiat Marea 1.8i 16V
        Fiat Tipo 1.4i 8V
        Fiat Punto 1.6i 8V
        www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

водната помпа

Колега , ако е в състава на ангренажа се сменя и тя задължително. Ако си наистина на 60000км остави я до следващата смяна на ангренаж и нека тя да е след 49000км от сегащната. Защо да сменяме оригиналната помпа при условие че е добра и нетече, същият въпрос задавам : А защо ще сменяме оригиналните ролки , и те са добре? Мисля че ти отговорих. Остави ги тези майстори дето се пишат в гаражите и разбират да завъртат болчета на терсене място. Успех
          Фиат МАРЕА 1.9 ТД100
          харчи: DOSTA

Коментар

Re: Необходима ли е смяната на водна помпа с ангренажния рем

mb написа:
            Колеги интересувам се дали е необходимо да се смени водната помпа заедно с ангренажния ремък? Колата е Фиат Линеа 1.4 - 8V и е на около 60 000 км. Предварително благодаря за коментарите.
            Ако няма симптоми, твърдо не. Да не говорим, че ако не вземеш оригинална, ще поставиш много по-голям боклук. Аз ангренаж трябва да сменям и се колебая, че не знам какво ще сложа. А старите ролки, ако мога да ги гресирам с правилният лубрикант, ще си ги оставя същите и съм сигурен че няма да имам проблем.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

ако се върти от англенажа я сменяйако не - следващия път...все пак струва едва 50-60 леваако сервизът дава гаранция на труда и частите, при положение че не смениш помпата - увисваш с гаранцията...смени и антифриза ако не си го сменял откакто си купил колата
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

не се сменя! Докато не почне да тече, свири.... или направи 200 000км или повече.....смених си моята по погрешка понеже ми прокапа всмукателната тръба.... много съжалявам, не толкова за парите... колкото за това че тази която закупих е с метални лопатки, а уж.. е най-хубавата на пазара.... оригинала си е най-добър!
                Ето ме вече с Фиат

Коментар

Working...
                X