това е второто , първото стана на 34000км. шлайфаха глава 8 клапана и т.н., това което мога да твърдя със сигурност е че при втория ремък имаше износване от едната(вътрешна) страна -разкъсан м-у издатините. Някой има ли обяснение за тази работа?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъсан ремък на 25000км.!?брава 1.6 103к.
Collapse
X
-
Re: Скъсан ремък на 25000км.!?брава 1.6 103к.
1 Van написа:това е второто , първото стана на 34000км. шлайфаха глава 8 клапана и т.н., това което мога да твърдя със сигурност е че при втория ремък имаше износване от едната(вътрешна) страна -разкъсан м-у издатините. Някой има ли обяснение за тази работа?Bravo 1.6 / 16
-
Re: Скъсан ремък на 25000км.!?брава 1.6 103к.
1 Van написа:това е второто , първото стана на 34000км. шлайфаха глава 8 клапана и т.н., това което мога да твърдя със сигурност е че при втория ремък имаше износване от едната(вътрешна) страна -разкъсан м-у издатините. Някой има ли обяснение за тази работа?Fiat Bravo 103 1996
Коментар
-
Несъосност на шайбите. Ако не е от голям луфт в ролката обикновено е нарушена базова равнина при шлайф на главата. Центроването на главата преди шлифоване /редно е фрезоване на специална машина/ е доста тънък момент, особено когато е крива. Тука идва майсторлъка , но винаги има риск. За това, ако не е крива си я чистя ръчно. Лошото е, че няма как да възстановиш базовата повърхност след първото пипване. Това за едностранното триене. Самото скъсване вече може да е по различни причини. Най- малкото масло по ремъка. Но последствията винаги са неприятни, независимо от причината. Успех с ремонта
Коментар
-
И аз съм патил от нещо подобно,но при типо.Много е неприятно и си мисля,че който е решил да загърби веригата и да мине към ангренажен ремък май повече е мислил за изгодата на производителя,а не на потребителя.Не случайно,някой сериозни производители все още си правят колите с вериги.Мисля,че си заслужава да се провери за нарушаване на успоредността на геометричните оси на зъбните шайби,както каза колегата по-горе.Тя тая ролка може да е проблемна,но според мен главния проблем е другаде...Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар