Проблема ми е следния:Фиата пали без проблеми,но когато е студена става така,че вдига оборотите до 1300 и работи 2-3 секунди и гасне.това го прави 2 или 3 пъти след което си заработва нормално,като това се случва на бензин.ако някой е имал същия проблем нека сподели как го е решил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гасне при палене на студено-фиат пунто 1.2i
Collapse
X
-
Хм, щом е пълен на половина хубаво, само не го застояваи много бензина че от тва прави същия номер, не е лошо да провериш клапана за налягане на бензина, ако може да замериш и налягането на бенз помпата също ще е добре за да изключиш проблем с налягането или клапна. Моя Фиат така палеше и веднага гаснеше 2 години, така и не го разбрах от кво го прави, но да си призная не бях проверявал помпата и регулатора за налягане. По едно време се оправи кат му сипах бензин от еко 100 октана, ама след тва след престои 2 седмици в един сервиз пак се скапа и така до де го продам на края аман пишман от него. Я кажи барем кат запали на бензин форсира ли се добре да не си позапушил дюзи и да препикава.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Колеги и аз имам много подобен проблем - първото палене за деня е успешно винаги от 2рия 3тия опит - при мен или както описва колегата пали нормално за 1-2 сек и гасне, или както става по-често пали но държи супер ниски обороти и загасва. Не пипам педала на газта - ако го натисна леко пали винаги от първия път, но преди не беше така....мога да ви кажа от какво със сигурност НЕ Е при мен - помпа, дюзи, регулатор, темп. сензор, сензор вх. въздух, стъпков мотор, кабели, свещи. Това съм проверил основно и всичко работи но уви...тежък е животът лек...
Коментар
-
Колега моя пунтьо отказваше да пали палеше от 4 път сипах 20 литре шел в-поуер и 1 добавка сонах има я в кауфланд и ооо чудеса пали и работи чудесно голяма промяна има в двг но на мене мая бяха се позапушили дюзите ....дано помогне,може само добавката да сипеш без шела :DKaрам разумно...от време на време.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар