Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внезапни вибрации от двигателя

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Внезапни вибрации от двигателя

Здравейте колеги.Тази сутрин както си карах двигателя внезапно започна да вибрира. Усеща се особено на празен ход и като потеглям, без значение на бензин или газ. Мощността не ми изглежда паднала забележимо, но пък рядко натискам колата особено. Не светят никакви предупредителни лампи по тъблото. Когато се наведох към ауспуха се чува едно забележимо "пър-пър" което преди го нямаше, но странен дим или миризма няма.Какъв може да е пролема?Благодаря!
    Fiat Bravo GT 1.8 16v BRC Blitz + Tecno

някоя бобина или свещ според мен, щом го прави на гас и на бензин

Коментар

Сега отворих да гледам свещите и видях следното. От маркуча на картинката тече бензин когато съм на бензин (снимките). На газ не тече но се чува странно свирене (виж клипчето) от някъде но не мога да установя къде.СнимкиВидео

Коментар

смени тия двете кирливите скоби на маркучите за бензин,маркучите така като ти гледам ми се виждат добри, ама тоя който тече все пак го смени и него, чее тоя теч на бензин като нищо да ти подпали колата, а това свирене и аз немога да установя така от къде е, ама сякаш е ролка на бензин свири ли така ? ако не значи е въздух някакъв; е като гледа свещите какво видя как са ?

Коментар

Свиренето е само при газ и установих че е най-силно при кутията на въздушния филтър.Свещите изглеждаха наред но за всеки случай ги смених (имах готови резервни). За съжаление никакъв резултат.Също установих че вибрациите са само под 1500 оборота. По-нагоре работи гладко.

Коментар

някъде смуче въздух явно огледай хубаво и най-вероятно това е проблема

Коментар

Намерих от къде свиреше и го оправих - беше ми се извадила малко една от тръбите след въздушния филтър.Но проблемът си продължава. Имам съмнения за бобина или кабели, понеже газовата ми гърмя няколко пъти зимата и от тогава бях чул че пак може да са кабелите. Четох и из форума и обикновено това е проблемът при това тресене.Обаче ми е странно защо свещите ми са чисти. Не би ли трябвало ако не работи цилиндър свещта да е покрита с бензин?Почистване на лулите дали не би помогнало? Ако да - с какво да ги почистя?Довечера ще гледам за искри...

Коментар

Потвърждавам че нямам един цилиндър. Разкачах свещите една по една и при втория цилиндър нямаше никаква промяна в работата на двигателя а от бобината (не от лулите) хвърчаха много искри към двигателя.Бобина или кабел е проблемът?Освен това някак си не можах да извадя кабелите от бобините (исках да разменя местата на бобините да видя дали е от тях?). Аз ли съм малоумен или наистина са го закрепилили здраво? Натискам крачето но конектора не помръдва...

Коментар

не може да ги извадиш защото няма,от бубината излиза една пружинка и посредством лулата долният и краи контактува директно със свеща
                  Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                  Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

колега 1.8 не е ли с отделна бобина върху самата лула, както ти казах в началото бубина е, а и щом ти е гърмяла на газ 1000%

Коментар

marea-ta написа:
                      не може да ги извадиш защото няма,от бубината излиза една пружинка и посредством лулата долният и краи контактува директно със свеща
                      Имам предвид да извадя сивите конектори от бобините (виж снимката)Ако разменя направо местата на бобините заедно с кебелите няма ли да дава искра в грешен момент? Извинявам се не разбирам много

Коментар

nedialk00 написа:
                        колега 1.8 не е ли с отделна бобина върху самата лула, както ти казах в началото бубина е, а и щом ти е гърмяла на газ 1000%
                        Да с отделни бОбини е. Ами добре...от тук нататък почва мъчната работа по търсенето на бОбина че не съм в бг в момента и е много тегаво.Благодаря колега. Ще докладвам ако има някакво развитие Модератор: Колега, бОбина се пише с О.

Коментар

Благодаря на модератора за пояснението Гледам че много хора не са наясно как се пише, включително и тези: http://www.axm-auto.com/Иначе днес размених местата на бобините на 2ри и 3ти цилиндър и сега вместо втори, трети спря да работи. Освен това другите три бобини имат еднакви номера върху тях докато заподозряната е с различен - явно е сменяна и преди. Така че явно е бобината проблемът.

Коментар

там е проблема на 1000% ти още ли се чудиш взимай друга и си готов

Коментар

nedialk00 написа:
                              там е проблема на 1000% ти още ли се чудиш взимай друга и си готов
                              Колега трябваше да съм 100% сигурен че както казах не съм в бг и не исках да прахосвам време и пари в търсене на нещо което не ми трябва. Но благодаря пак

Коментар

Working...
                              X