Става въпрос за следното - млад водач съм нямам много опит и познаня по двигателите, но трупам бързо де. И месец,два съм със спортен филтър.. и скоро бях при вуйчо ми и си говориме и той нещо погледна под капака и ми вика "Тука нямаше ли един дебитометър" И аз му викам не и после нали не сме коментирали и аз просто реших, че колата е с дебитометър ама някъде другаде е сложен, а са като се замисля и като се загледах - то май найстина няма и не е имало и си я карам така.. Вървеж - на бензин въобще немога да се оплача особено Макс Моушан 100 даже понякога направо се плаша от колата е тя е 1.6 двигател :D 16v, но незнам ако съм карал през цялото това време без дебитометър напрао незнам как да проверя.. може ли някой снимка да ми прати, ама от същата мареа да видя къде седи горе доло как изглежда едно друго иначе колата си харчи малко каточели повече от колкото би трябвало, но и от към разход не мога да се оплача де не ми харчи и толкова много.. но незнам,.. просто как да разбера.. моля помогнете![/img]П.С. и тва "Code" с клучето от кога си свети.. то може ли да има общо?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ - Май карам мареата си без дебитометър! :(
Collapse
X
-
BobyK написа:Този двигател (1.6) няма дебитомер (MAF) а има MAP сензор, не се безпокой.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
nedialk00
абе какво значение има кое е по-добро.. за съответния двигател един сензор може да е по-добър от друг, щом са го направили с мап значи е по-добре, а ако я караш на бензин си смени ламбда сондата и ще ти падне разхода
Коментар
-
nedialk00 написа:абе какво значение има кое е по-добро.. за съответния двигател един сензор може да е по-добър от друг, щом са го направили с мап значи е по-добре, а ако я караш на бензин си смени ламбда сондата и ще ти падне разходаАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
Jekoviq написа:nedialk00 написа:абе какво значение има кое е по-добро.. за съответния двигател един сензор може да е по-добър от друг, щом са го направили с мап значи е по-добре, а ако я караш на бензин си смени ламбда сондата и ще ти падне разходаFiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
-
tomsan написа:Jekoviq написа:nedialk00 написа:абе какво значение има кое е по-добро.. за съответния двигател един сензор може да е по-добър от друг, щом са го направили с мап значи е по-добре, а ако я караш на бензин си смени ламбда сондата и ще ти падне разходаАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
nedialk00
ама аз не се нервя бе колега :D виж ако не си си сменял ангренажния ремък, ходи го смени първо него, защото ако се скъса трябва да ти се отваря двигателя за ремонт
Коментар
-
nedialk00 написа:ама аз не се нервя бе колега :D виж ако не си си сменял ангренажния ремък, ходи го смени първо него, защото ако се скъса трябва да ти се отваря двигателя за ремонтАко има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
nedialk00
-
Не че карам някой да не си сменя ремъците, това че ремъка ти е на 4+ години не е особен проблем. Аз моята като я взех я карах 1година и после смених ангренажа(беше като нов, ролките се въртяха мазно мазно, направо нови), след това карах 5.5години и ~70хил. км. и сега пак го смених. Не им треперете толкова на тея коли.ex. Fiat Marea 1.6 16 - 1999
Mazda 6 2.0 Petrol GY 2006
Коментар
-
BobyK написа:Не че карам някой да не си сменя ремъците, това че ремъка ти е на 4+ години не е особен проблем. Аз моята като я взех я карах 1година и после смених ангренажа(беше като нов, ролките се въртяха мазно мазно, направо нови), след това карах 5.5години и ~70хил. км. и сега пак го смених. Не им треперете толкова на тея коли.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
-
Jekoviq написа:BobyK написа:Не че карам някой да не си сменя ремъците, това че ремъка ти е на 4+ години не е особен проблем. Аз моята като я взех я карах 1година и после смених ангренажа(беше като нов, ролките се въртяха мазно мазно, направо нови), след това карах 5.5години и ~70хил. км. и сега пак го смених. Не им треперете толкова на тея коли.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
popara801 написа:Jekoviq написа:BobyK написа:Не че карам някой да не си сменя ремъците, това че ремъка ти е на 4+ години не е особен проблем. Аз моята като я взех я карах 1година и после смених ангренажа(беше като нов, ролките се въртяха мазно мазно, направо нови), след това карах 5.5години и ~70хил. км. и сега пак го смених. Не им треперете толкова на тея коли.Ако има нещо което отличава тунинг маниака от обикновенния човек, то това е желанието му да сътвори нещо съваршенно.!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар