Много ви благодаря, колеги, радвам се, че ви има, че има и този форум. Утре ще я закарам за смяна и промиване. Благодаря ви пак и безаварийно на всички.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
В хидравличното масло беше долято моторно. Опасно ли е?
Collapse
X
-
Здравейте колеги. Днес смениха въпросното смесено масло и наляха друго. Направи ми впечатление, че цвета в резервоарчето не можа да се докара до червения цвят на маслото, което доляха, дори след източване 2 пъти. Източиха старото, наляха ново, поработи помпата, източиха го, и пак наляха ново, но цвета не се промени. Казаха че след няколко км пак е добре да се смени. Това какво ли означава - може би съм закъснял много със смяната. Също ми направи впечатление, че откакто направиха тази процедура, волана стана малко "по-твърд" - малко-по трудно се върти, това нормално ли е? На какво ли се дължи?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
-
u_bo
slav4o_p написа:... откакто направиха тази процедура, волана стана малко "по-твърд" - малко-по трудно се върти, това нормално ли е? На какво ли се дължи?
Коментар
-
u_bo написа:slav4o_p написа:... откакто направиха тази процедура, волана стана малко "по-твърд" - малко-по трудно се върти, това нормално ли е? На какво ли се дължи?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
Здравейте отново колеги! Направо казано - с всеки изминал километър воланът става все по-тежък. Всичко започна когато ми смениха хидр. масло. В началото със старото хидр. масло воланът си беше лек, по погрешка доляха моторно, пак си беше лек, но когато смениха старото, смесено с моторното, още като запалих усетих, че вече се върти с една идея по-трудно. След няколко км. пак я откарах да го сменят - нямаше ефект за по-лек волан. В постовете по-назад колега беше казал, че причината за по-твърдия волан е, че помпата си заминава. Накарах един да върти волана на запален мотор, аз слушах помпата - нямаше никакви шумове от нея, но когато съм вътре и въртя се чуват някакви шумове, вибрации няма. Дали не е рейка? В една тема бях чел, че маслото в хидравликата не трябва да загрява - тук обаче като пипам резервоарчето е горещо - значи загрява доста. Няма течове на хидр. масло. Ще ви помоля, ако имате мнения, да ги споделите. Благодаря ви предварително.Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
u_bo
slav4o_p написа:Здравейте отново колеги! Направо казано - с всеки изминал километър воланът става все по-тежък. Всичко започна когато ми смениха хидр. масло. В началото със старото хидр. масло воланът си беше лек, по погрешка доляха моторно, пак си беше лек, но когато смениха старото, смесено с моторното, още като запалих усетих, че вече се върти с една идея по-трудно. След няколко км. пак я откарах да го сменят - нямаше ефект за по-лек волан. В постовете по-назад колега беше казал, че причината за по-твърдия волан е, че помпата си заминава. Накарах един да върти волана на запален мотор, аз слушах помпата - нямаше никакви шумове от нея, но когато съм вътре и въртя се чуват някакви шумове, вибрации няма. Дали не е рейка? В една тема бях чел, че маслото в хидравликата не трябва да загрява - тук обаче като пипам резервоарчето е горещо - значи загрява доста. Няма течове на хидр. масло. Ще ви помоля, ако имате мнения, да ги споделите. Благодаря ви предварително.
Коментар
-
MartoModev написа:Познавам двама които наливат старо двигателно масло в хидравликата защото им тече.Единият е дори от този форум.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Загряването на маслото си е напълно нормално. То извършва работа, затова загрява. Какво масло заредихте на хидравликата?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
Danchojn написа:Да де, ама кой Cofran ATF?Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
Коментар
-
u_bo
slav4o_p написа:Danchojn написа:Да де, ама кой Cofran ATF?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар