Много се рових из форума, но не намерих отговор...Приятел, който има същата фиатка като моята ме предупреди, че му се прецакала бензиновата помпа от ниско ниво на бензина в резервоара.- Светне ли ти лампата и бягай да зареждаш! ......да му вярвам ли ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
дефектиране на бензинова помпа?
Collapse
X
-
дефектиране на бензинова помпа?
брава 1.4 12в 1997 моно инжекция, но радиото е стерео
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/22/21929_450.JPGЕтикети: –
-
Re: дефектиране на бензинова помпа?
gogo_bravata написа:Много се рових из форума, но не намерих отговор...Приятел, който има същата фиатка като моята ме предупреди, че му се прецакала бензиновата помпа от ниско ниво на бензина в резервоара.- Светне ли ти лампата и бягай да зареждаш! ......да му вярвам ли ?
-
Не знам за 1,4 как стоят нещата, но моята помпа свири, откакто съм купил колата преди почти 5 години и оттогава чета това мнение за светналата лампа, но доста често карам с такова количество бензин в резервоара, което предполага светнала лампа, защото си зареждам, колкото ми е необходимо за съответния маршрут и досега положението не се е променило. Вярно, в един момент помпата все ще се повреди, но едва ли това ще е от ниско ниво на бензина, каквото мнение се шири.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Помпата не се поврежда от ниско ниво в резервоара, а ако изобщо в резервоара няма бензин който да изпомпва.Като преминава флуид през нея тя се охлажда и смазва благодарение на него и за това помпата не трябва да работи на сухо.А за да бъде изцяло потопена в бензин, трябва резервоара да е пълен някъде на 2/3 защото тя не се намира в най-долната точка на резервоара. До там стига тръба._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
nedialk00
светне ли лампата, не е хубаво да караш повече на бензин, но може да караш на светнала лампа на газ докато заредиш бензин, аз веднъж без да мисля реших да засичам разход пълно - празно, докато придръпне и после да мина на газ, е за 5 минути докато стигна до бензиновата колонка, вече неискаше да работи на бензин с бензина се охлажда може да са 3-4 литра на светнала лампа, но ги върти
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар