Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Фиат Брава 1.4 12V

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с Фиат Брава 1.4 12V

    Колеги здравейте.Проблема е следния: Качвам се един ден паля и колата "гръмва" в смисъл като чели не работи някоя свещ или кабел.Като подам по рязко газ и започва пак това "гърмене", а ако и подавам плавно го няма.Смехин всичко днес и останах изненадан, никаква промяна .Колата е на газ.Въпроса ми е какво друго може да и е станало?

    #2
    Според мен и е бедна сместта,т.е. не и стига газ.Отвии с 1 оборот врътката на изпарителя да обогатиш сместа и пробвай пак.Другият вариант е да се е запушло нещо по пътя на газта-я филтър,я тръбичка...
    Fiat Brava 1.2,16в

    Коментар


      #3
      Колега отвивах, завивах разлика няма

      Коментар


        #4
        Про обикновените уредби тва е чест проблем най-вероятно свързан с кабели и свещи.Проверявай тях и най-вече въздушния филтър.Ако сместа не е добра се получават детонации в колекторите и можеда ти избие кутията на въздушния.
        FIAT BRAVO 1.6
        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

        Коментар


          #5
          колега отвори от тройника, не от изпарителя с какъв изпарител си, да ти кажа как да насториш, свещите и кабелите как са ?

          Коментар


            #6
            Изпарителя е LOVATO, кабелите и свещите ги смених вчера(всичко е Bosch).

            Коментар


              #7
              равии тройника на 2,5 оборота, след тва развиваш металното винтче на изпарителя на 1 оборот, след тва от пластмасовата врътка на изпарителя регулираш празния ход - двигателя да работи равномерно, естествено колата трябва да е в работна температура понеже ако го правиш на студена оборотите са по високи заради стъпковото моторче и няма да направиш нищо и виж ги хубаво тия кабели да не искрят, нищо че са бош..

              Коментар


                #8
                Направи проверка на бобината, може тя да е заминала.
                Fiat Bravo 11'97
                1.4 12V A/C

                Коментар


                  #9
                  Колеги проблема няма да е в газта. Сега ч покарах малко и както каза колегата по горе, настроивах и изпарителя.Но като обърнах на бензин и там няма разлика, но забелязах нещо ново: колата ми преди на 5-та на 3000 рпм - 90-95км/чА сега на 5-та пак на 3000рпм е с 110-115км/ч.Нещо много се заплетоха работите с таз кола.

                  Коментар


                    #10
                    Днес бях на компютърна диагностика, и за моя изненада не показа нищо.Майсторите казаха, че е за кабели и свещи.Сега пак я гледах от никаде нищо не искри не пресветква.Вече незнам какво да мисля(освен да я сменям).Ако имате някакви идеи пишете, всяка помощ е добде дошла.

                    Коментар


                      #11
                      По за питване на ЛС. Колата гърми и на бензин и на газ.

                      Коментар


                        #12
                        ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН!!!!! Колегата " rudiem " позна, оказа се, че бобината е за минала. Взех нова и количката е по-вече от добре.Благодаря на всички за помоща Моля темата за ключ!

                        Коментар


                          #13
                          е аз мислех че си я проверил бе колега иначе още в началото щях да ти пиша за нея... КАТО ВИ ГЪРМИ - КАБЕЛИ, СВЕЩИ ИЛИ БОБИНА там е проблема има и вариант да смучи въздух от някъде ама вероятноста е много малка

                          Коментар

                          Working...
                          X