Здравейте,колеги не знам дали това е правилното място за темата,но все пак да питам.Решил съм да си сваля бензиновата помпа на моята калинка,а не съм много сигурен за начина и стъпките на демонтаж и монтаж,за това се обръщам към вас,ако може някой да даде насоки или да качи снимки без значение.Доколкото съм чел тук знам,че имало някаква кошница на помпата и съм решил да я поизчистя,защото скоро на приятел му свалаха резервоара и помпата и като видяхме каква гняс има вътре се хванахме за главите.Аз също имам съмнения,че и при мен няма да е по розово положението.Предварително благодаря на всички който ще помогнат със севети и опит
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне на бензиновата помпа на Punto 1.1 '94г ????
Collapse
X
-
Вдигаш задните седалки , и виждаш капак с винта, отвиваш ги и виждаш горната част на помпото. На нея има куплунг и 2бр щуцери за входящ и изходящ бензин. Откачаш куплунга и МНОГО ВНИМАТЕЛНО ОТКАЧАШ щуцерите щото там грешката ще ти струва нова помпа! След това около горната част на помпата иманавит капак /на принципа на бидона /отвиваш го и дигаш помпата!!!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
И аз скоро я смених, жалко че не снимах.....Да, много внимавай с щуцерите че от времето стават много крехки, като откачиш ще потече и бензин, бъди подготвен с парцал и никакви цигари и токове наоколо. На пунто знам и вариант дето е с 10 малки шпилки, а не с голяма пластмасова "бидон" гайка, отвиваш 10-те гайки и вадиш кошницата - трудно се вади щото има много здраво уплътнение. Като я извадиш може за по-удобно да махнеш частта с бензиномера за да не я прецакаш. Провери си хубаво и маркучите в кошницата. Сменяй само с качествена помпа по възможност не 2-ра ръка. Смени ако можеш и чорапчето, ако не го почисти хубаво но при всички случай смени горивния филтър. При мен резервоара беше толкова чист, че не можах да повярвам(сигурно заради 100 октановия, друго не сипвам).тежък е животът лек...
Коментар
-
jungleraver написа:На пунто знам и вариант дето е с 10 малки шпилки, а не с голяма пластмасова "бидон" гайкаjungleraver написа:При мен резервоара беше толкова чист, че не можах да повярвам(сигурно заради 100 октановия, друго не сипвам).
Коментар
-
За да не тръгне да тече бензин при махане на щуцерите просто се разкача захранването на помпата - те са 2 щуцера с жици и спокойно могат да се разкачат и двата, т.к. другият е за сигнала за нивото на бензина към таблото. След това се припалва, за да обере налягането. Вече спокойно могат да се вадят и бензиновите щуцери - най-много да капни малко бензин, а иначе е фонтан, особенно ако скоро е била палена.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар