Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети лампата на маслото на празни обороти

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

roro написа:
    Колега, щом се е появил проблемът след смяна на масло - отиваш даваш още 40 лв и сменяш пак маслото, все си мисля, че ще е по-евтино от ремонт на двигателя.
    И аз мисля така.Проблема се проявява при смяната,значи първо маслото е на прицел.Дори да е хубава марка може да си попаднал на ментак.Премери дали е добре нивото му(да не би да сте сипали по-малко от необходимото).Ако нивото е добре го сменяй с друго и ако не свети пак си карай.И второ,ако остане проблема със светенето отиваш да ти замерят налягането и ако е в норми датчика се е пре@$ал.Мен лично ме съмнява да е второто.
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

lithrone написа:
      И според мен е маслото.На студен мотор, лампата не свети, нали?
      Не, не свети на студен двигател. Но те тогава и оборотите са по-високи. Но аз сега друго се замислих. Като ще го източвам това масло дали да не използвам момента да сложа преди това добавка за почистване на двигателя? Макар че едва ли има нужда. Съдя по факта, че при въпросната последна смяна на маслото се наложи да сменим гарнитура на картера. От нея просълзяваше леко. Та състоянието на картера отвътре беше все едно е фабрично нов. Съвършено чист, без отлагания и утайки...
      FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
      FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Не се занимавай с почистващи добавки, още повече че нямаш нужда.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

За лятото, особено градско каране си има 15W50. Полусинтетично поне. Според мен, е незаслужено "анатемосано" и определяно като "масло за дърти издухани кочини"Някой ползвал ли е ? ...Да сподели, моля. Как е това масло, спрямо 15/40, като се сравни капката на щеката, при загряла кола?Освен, че е малко по-скъпо, моля да посочите други недостатъци спрямо 15/40.Благодаря.
          Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
          Lancia Lybra SW 1,9JTD

Коментар

koceto_8 написа:
            За лятото, особено градско каране си има 15W50. Полусинтетично поне. Според мен, е незаслужено "анатемосано" и определяно като "масло за дърти издухани кочини"Някой ползвал ли е ? ...Да сподели, моля. Как е това масло, спрямо 15/40, като се сравни капката на щеката, при загряла кола?Освен, че е малко по-скъпо, моля да посочите други недостатъци спрямо 15/40.Благодаря.
            И мен живо ме интересува въпроса за 15W50 полусинтетика защото колицата ми е на 225 000 (може и 525 000 да са ) и ми се струва , че 10W40 с което съм сега и е първа смяна след докарването от италия и е без добавки е малко редичко за тази колица. Дано да има коментари.
            Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
            Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
            Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Аз съм с такова в момента. 15/50 полусинтетика. YACCO, 13лв./литър. Сменено е по-миналата събота (преди 10 дни). Твърде рано е да знам как се държи. За това и аз питам. Ще споделя по-късно, като видя 2000-3000 км как върви.Колата е на 170,000км. Либра, 2.0 5.20V V.I.S.
              Lancia Lybra SW 1,9JTD

Коментар

koceto_8 написа:
                Аз съм с такова в момента. 15/50 полусинтетика. YACCO, 13лв./литър. Сменено е по-миналата събота (преди 10 дни). Твърде рано е да знам как се държи. За това и аз питам. Ще споделя по-късно, като видя 2000-3000 км как върви.Колата е на 170,000км. Либра, 2.0 5.20V V.I.S.
                А ти поради каква причина го сипа. цената ми се вижда приемлива.
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

това 15/50 полусинтетика. YACCO, е супер масълце. карам с такова вече 4000км и съм много доволен.
                  Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                  Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Как разбирате далисте доволни от дадено масло? По-вусно ли е? Или мирише на хубаво???
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

Сипах го вместо 15/40. За зимата няма разлика 15/40 и 15/50. Зимното 10/40 ще слагам.Полусинтетично слагам винаги. Това на YACCO беше на много добра цена и ми го препоръчаха като качествено. Кастрол мгнетик слагах до сега, но нямаше 15/50.За всеки случай си взех 1 литър за доливане... ако се наложи.Мога и да услужа със 20-30 грама на колегата, който иска да го маже на филия и да го опитва на вкус
                      Lancia Lybra SW 1,9JTD

Коментар

alvanovo написа:
                        Как разбирате далисте доволни от дадено масло? По-вусно ли е? Или мирише на хубаво???
                        Ми ще ти кажа колега-за мен дадено масло не е добро за моментното състояние на колата ми ако:-при студен старт стартера върти мъчно и като запали се разтраква нещо-я повдигач,я лагер недай си боже(това предимно зимата);-поява на същите шумове при достигане на работна температура;-завишен разход на масло спрямо преди смяната на същото;-колкото до сърказма ти за вкуса и мириса на маслото,съм се натъквал на следното- преди 4 г.,след смяна на масло на едно от типотата си,като загря колата и маслото замириса на НАФТА-факт,който е констатиран от двама свидетели,а типото беше на газ.Така,че явно и мириса може да ти отговори до някъде за качеството на маслото.
                        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

alvanovo написа:
                          Въпрос на плацебо-самовнушение е в повечето случай.Нещо от сорта на "Взех си скъпо масло за ХХХ лв. ,няма начин да е скапано.Много съм доволен (двигателя дали е така доволен това е друг въпрос) и вече ХХХ км и колата работи много по-добре.Препоръчвам го." :D
                          Fiat 1.4 12V
                          Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                          Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                          Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

tipo33 написа:
                            alvanovo написа:
                            Ми ще ти кажа колега-за мен дадено масло не е добро за моментното състояние на колата ми ако:-при студен старт стартера върти мъчно и като запали се разтраква нещо-я повдигач,я лагер недай си боже(това предимно зимата);-поява на същите шумове при достигане на работна температура;-завишен разход на масло спрямо преди смяната на същото;-колкото до сърказма ти за вкуса и мириса на маслото,съм се натъквал на следното- преди 4 г.,след смяна на масло на едно от типотата си,като загря колата и маслото замириса на НАФТА-факт,който е констатиран от двама свидетели,а типото беше на газ.Така,че явно и мириса може да ти отговори до някъде за качеството на маслото.
                            Аз отдавна карам с Приста Лидер. По гореизброените критерии излиза, че е много добро. А и не е скъпо.

Коментар

valentino321 написа:
                              alvanovo написа:
                              Въпрос на плацебо-самовнушение е в повечето случай.Нещо от сорта на "Взех си скъпо масло за ХХХ лв. ,няма начин да е скапано.Много съм доволен (двигателя дали е така доволен това е друг въпрос) и вече ХХХ км и колата работи много по-добре.Препоръчвам го." :D
                              В повечето случаи субективната оценка правено "с окомера" въобще не е реална. В руското списание "За рулем" описваха техния начин на оценка при тестове на масла. Доста параметри гледаха хората като използваха и някаква апаратура, нещо което нито един от нас не е правил. И пак подчертаваха, че оценките им са все пак субективни. Не казвам, че няма ментета, но всяко направено от добър производител масло е много трудно "на око" да се сравни с негов конкурент, колкото и големи да са разминаванията им в качествата по стандарт.

Коментар

alvanovo написа:
                                valentino321 написа:
                                alvanovo написа:
                                В повечето случаи субективната оценка правено "с окомера" въобще не е реална. В руското списание "За рулем" описваха техния начин на оценка при тестове на масла. Доста параметри гледаха хората като използваха и някаква апаратура, нещо което нито един от нас не е правил. И пак подчертаваха, че оценките им са все пак субективни. Не казвам, че няма ментета, но всяко направено от добър производител масло е много трудно "на око" да се сравни с негов конкурент, колкото и големи да са разминаванията им в качествата по стандарт.
                                и аз карах с приста лидер, но при топло време и на извънградско като натисна колата и почваха да лопат повдигачи минах на якко и при топло време и като я натисна не лопат повдигачи. Това ми е достатъчно, за да преценя за себе си...
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X