Това се получи на колата от подписа след последната смяна на маслото. На светофар или на място започна да свети контролната лампа. В интерес на истината за пръв път сложих Приста 10W40. Реших да го пробвам, тъй като Типото вече подмина 200 000 км. Дали маслото е причината? На някой случвало ли се е такова нещо? Каква е била причината?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свети лампата на маслото на празни обороти
Collapse
X
-
За твоя двигател още от как се е родил,италианеца е казал-15W40,а ти минаваш 200000 км(които може реално да са 400000 ),слагаш русенска боза 10W40 и искаш да си 6.Първо си провери датчика за налягането на маслото дали е изправен и ако е така,сложи му хубаво масло 15W40 и вярвам,че ще се оправи.Fiat Brava 1.2,16в
-
Доста хора хвалят продуктите на Приста. А досега съм карал предимно с 10W40 - Selenia Gold, а последното масло беше Castrol Magnatec 10W40. Светене на лампа никога не е имало. А датчик не ми се вярва точно в момента на смяната да се скапе. Ясно ми е, че следващия път не трябва да се доверявам на този тип масло. Но толкова ли е наложително аварийно да го сменя? Могат ли да се очакват поражения, ако карам така до следваща смяна и лампата продължи да свети по светофарите?FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Не, е нещо ама като нямате пари да имате коли и да ги поддържате защо се мъчите? Не е маслото причината. Мотора е причината. Или датчик или лагерите долу или помпата....нещо което трябва да провериш е първо да измериш налягането на празен ход дали е в норми. 1.5 бар. За да си сигурен, че датчика е дал фира. Ако е по-малко значи мотора е за ремонт. Както ще стане ако караш така? Ще си ускориш времето до ремонта. А може и нищо да не стане ако е от датчика.O.E.Motorsport
Коментар
-
stivst написа:Доста хора хвалят продуктите на Приста. А досега съм карал предимно с 10W40 - Selenia Gold, а последното масло беше Castrol Magnatec 10W40. Светене на лампа никога не е имало. А датчик не ми се вярва точно в момента на смяната да се скапе. Ясно ми е, че следващия път не трябва да се доверявам на този тип масло. Но толкова ли е наложително аварийно да го сменя? Могат ли да се очакват поражения, ако карам така до следваща смяна и лампата продължи да свети по светофарите?Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Преди време карах един Нисан Микра К10 - 86г. Сложих му на Приста 15W40 и след има няма 500-1000 км започна да свети лапмата за маслото на ниски обороти.Когато отворих пробката изтече като антифриз, така се беше втечнило. Дали уцелих менте незнам, но повече не повторих. След това я карах с Mobile 15W40 и никога не се повтори.
Коментар
-
Shebeka написа:Преди време карах един Нисан Микра К10 - 86г. Сложих му на Приста 15W40 и след има няма 500-1000 км започна да свети лапмата за маслото на ниски обороти.Когато отворих пробката изтече като антифриз, така се беше втечнило. Дали уцелих менте незнам, но повече не повторих. След това я карах с Mobile 15W40 и никога не се повтори.FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
stivst написа:Shebeka написа:Преди време карах един Нисан Микра К10 - 86г. Сложих му на Приста 15W40 и след има няма 500-1000 км започна да свети лапмата за маслото на ниски обороти.Когато отворих пробката изтече като антифриз, така се беше втечнило. Дали уцелих менте незнам, но повече не повторих. След това я карах с Mobile 15W40 и никога не се повтори.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Не е от маслото.Бравата съм я карал с Мобил, Селения 20К, Приста Лидер 10W/40 в момента другата ми кола също я карам с Приста Лидер 10W/40 и такива проблеми не съм имал никога.Или е датчика или има някъде да дава на маса самото кабелче или просто мотора вече не е това, което е бил.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
lithrone
-
същия проблем ама на семеиния Пасат ама не с приста ами с Валволин 15w40 сменяме маслото и потегляме за морето още на Ихтиман тази кола почна да прави проблем като отпусне газта бащата и падне под 1500 оборота лампата присветва (и едно зумерче пропищява) а като погледнахме и температурата му (на ТРИП компа) беше малко над 113 градуса спира отсрани на пътя и звъним на Майстора дето ни подържа колата и той вика : Аааа ретко ти е маслото и не го качва горе добре виж на пръчката маслото ти е по редко от вода и така си беше в последвие сменихме с Кастрол и проблем никакъв Явно ментак МаслоШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар