Днес премерихме температурата на водата в казанчето. Колата просто не загрява, както показва на таблото. На термометъра при положение на стрелката между първата и втората чертичка показва 87 градуса на водата. На втората чертичка над средата е 90. Перката включва там някаде. Понякога и преди тва. Абе явно е сбъркано нещо таблото, иначе някои ако има идея кое влияе на отчетите там освен датчика на главата, който сменихме моля да сподели. Да добавя, че разглобихме таблото, но нищо не ни стана ясно от там и след раздвижване на стрелката ефекта беше нулев. Все си дига над средата, а реалната температура е съвсем нормална. Нз и къде да я карам за тоя проблем щото си ме дразни да седи нагоре тая стрелка. На жичкаджия ли, на диагностика ли. Дайте идеи ако имате. Мерси
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загряване на двигателя-Браво 2.0
Collapse
X
-
Прочетох ги колега просто до днес не бях сигурен дали отчита грешно или наистина загрява. Сега вече съм и като слагаме термостата от рено може и тая операция да се направи да видиме дали ще има разлика. Само сподели как е направена дупката на корпуса така, че да се пъхне там датчика от главата?Bravo HGT
Коментар
-
Kemaloff написа:И аз вече съм в отбора с термостат от Рено 5. Още не съм сигурен в резултата, но има време да се разбере. Към момента е добре.Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:Kemaloff написа:И аз вече съм в отбора с термостат от Рено 5. Още не съм сигурен в резултата, но има време да се разбере. Към момента е добре.Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Kemaloff написа:smokie написа:Kemaloff написа:И аз вече съм в отбора с термостат от Рено 5. Още не съм сигурен в резултата, но има време да се разбере. Към момента е добре.Bravo HGT
Коментар
-
Добре де, спокойно. Дай да преговорим.1. Бълбука ли казанчето с антифриза?2. Маркучите за парното, входящ и изходящ на пипане трябва да са еднакво топли. Така ли е?3. Каза, че си мерил температурата на антифриза когато е показала 100гр. Колко е бил действително?4. Радиатора загрява ли се равномерно?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Добре де, спокойно. Дай да преговорим.1. Бълбука ли казанчето с антифриза?2. Маркучите за парното, входящ и изходящ на пипане трябва да са еднакво топли. Така ли е?3. Каза, че си мерил температурата на антифриза когато е показала 100гр. Колко е бил действително?4. Радиатора загрява ли се равномерно?Bravo HGT
Коментар
-
Здравей колега,Ако правилно разбирам от написаното -1. Ми не бълбука, но е топло и капачката пари направо. Освен тва се е пукнало и тече, утре ше се смени.Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
-
Малко да повдигна темата.След като сложих термостата от Рено сложих и друга капачка. Резултата според мен беше добър. Забелязах обаче, че има налягане в системата. Маркучите не стават твърди като камък, но примерно дебелите маркучи не мога да ги стисна така че да ги смачкам. Сложих след това старата капачка, колата загрява една идея в повече и няма или има малко налягане в системата, и маркучите мога да ги стисна да ги смачкам. Нивото в казанчето също видимо се повишава със старата капачка. Кое от двете неща е нормално?Колега smokie при теб какво става?Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
-
Kemaloff написа:Малко да повдигна темата.След като сложих термостата от Рено сложих и друга капачка. Резултата според мен беше добър. Забелязах обаче, че има налягане в системата. Маркучите не стават твърди като камък, но примерно дебелите маркучи не мога да ги стисна така че да ги смачкам. Сложих след това старата капачка, колата загрява една идея в повече и няма или има малко налягане в системата, и маркучите мога да ги стисна да ги смачкам. Нивото в казанчето също видимо се повишава със старата капачка. Кое от двете неща е нормално?Колега smokie при теб какво става?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Kemaloff написа:Малко да повдигна темата.След като сложих термостата от Рено сложих и друга капачка. Резултата според мен беше добър. Забелязах обаче, че има налягане в системата. Маркучите не стават твърди като камък, но примерно дебелите маркучи не мога да ги стисна така че да ги смачкам. Сложих след това старата капачка, колата загрява една идея в повече и няма или има малко налягане в системата, и маркучите мога да ги стисна да ги смачкам. Нивото в казанчето също видимо се повишава със старата капачка. Кое от двете неща е нормално?Колега smokie при теб какво става?Bravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар