Кажи какъв е антифриза и от къде го взе. Виждал съм дори спирачна течност да се пени.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Загряване на двигателя-Браво 2.0
Collapse
X
-
Ако е от гарнитура на главата, наистина би следвало да има мехури в антифриза. От друга страна системата за охлаждане е така направена, че през казанчето винаги минава течност, т.е. не е много ясен индикатор. В такъв случай би трябвало да надува и маркучите... Ако имаш възможност може да направиш тест за изгорели газове в антифриза - би трябвало в повечето смислени сервизи да го правят.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:Ако е от гарнитура на главата, наистина би следвало да има мехури в антифриза. От друга страна системата за охлаждане е така направена, че през казанчето винаги минава течност, т.е. не е много ясен индикатор. В такъв случай би трябвало да надува и маркучите... Ако имаш възможност може да направиш тест за изгорели газове в антифриза - би трябвало в повечето смислени сервизи да го правят.Bravo HGT
Коментар
-
Колеги, да споделя аз как си реших проблема. Смених капачката на разширителния съд. С други думи - клапана, който осигурява налягането в охладителната система. Нормализирането на температурата не се случи веднага при смяната на капачката, а около 500 км след това. Сега стрелката не мърда по-високо от мястото където се включва първа степен на вентилатора
Коментар
-
HLX написа:Колеги, да споделя аз как си реших проблема. Смених капачката на разширителния съд. С други думи - клапана, който осигурява налягането в охладителната система. Нормализирането на температурата не се случи веднага при смяната на капачката, а около 500 км след това. Сега стрелката не мърда по-високо от мястото където се включва първа степен на вентилатораOpel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
Chevrolet Aveo
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар