колата ти е за адаптация, минала е в авариен режим. но след като направиш адаптация я карай на бензин няколко дни да видиш оправила ли се е окончателно и ако да - покарай на газ - ако пак се скапа, слагай хубава симулация на ламбда сондата и пак адаптация
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем след смяна на дюзи - Браво 1.6
Collapse
X
-
nedialk00
-
днес слагах друга сонда но нямаше промяна,въпреки че сондата си бачкаше,мерих я даваше някакви стойности,моята нищо не дава.Явно трябва да се свържа с лаптоп и да видим какви грешки дава,иначе като гледам нещата няма да се оправят ..Този ТПС има ли нещо общо с якото пушене отзад?Съмнява ме да е той,понеже като извадя буксата и светва дюзата,но не е изключено и да дава грешни стойностиСега си търся буксата за диагностика,че моята я стопих преди няколко седмици и немога да направя диагностика,ако някой има излишна да пише1.6 16v Abarth
Коментар
-
nedialk00
и с кабелите само става колега, ама с виза нищо няма да направиш, трябва ти хубава програма, и като ходиш да правиш диагностика вземи и тая другата ламбда сонда
Коментар
-
Провери си дроселовата клава и ТПС. За мен проблема е там. Ако се окаже там проблема, след отстраняването му няма да си познаеш колата. Най-лесно става като откачиш ТПС по време на работа на двигателя. Колата ще влезе в сервизен режим (ще натрупа грешки) ще гори повече, НО ако е това проблема, то работата на двигателя ще се стабилизира веднага. Аз имах подобен проблем и се оказа мръсна клапа. Възможно е и самата клапа да ти е крива (буквално) . Ако колата е карана на газ и е гърмяла, това също не е изключено. Ако намериш някой колега, просто разменете двете клапи заедно с моторчето и тпс както са си върху тях. Свалете от едната кола, (от работещата) поставете на твоята запали и виж какво ще стане. За да няма фалове не си прави експерименти да слагаш твоята клапа на неговата кола.Поздрави!Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
nedialk00
аз си залагам главата, че проблема не е в тпс нито в дроселната клапа; проблема е в адаптацията на колата
Коментар
-
днес когато работеше двигателя на бензин и реших да откача буксата на тпс-а - е нямаше никаква промяна,колата си знае нейните си стойности и това е,квото и да правя никаква промяна няма.утре отивам да правя диагностика да видим какво ще излезе и мен ме съмнява да е от тпс-а и от клапата1.6 16v Abarth
Коментар
-
nedialk00
ми то като караш на бензин- емулатора на дюзите не действа колега, като я изтриха грешката покара ли на бензин да видиш как е ? ако е била ОК взимай нов емулатор и газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар