Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на дюзи - Браво 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колата ти е за адаптация, минала е в авариен режим. но след като направиш адаптация я карай на бензин няколко дни да видиш оправила ли се е окончателно и ако да - покарай на газ - ако пак се скапа, слагай хубава симулация на ламбда сондата и пак адаптация

Коментар

днес слагах друга сонда но нямаше промяна,въпреки че сондата си бачкаше,мерих я даваше някакви стойности,моята нищо не дава.Явно трябва да се свържа с лаптоп и да видим какви грешки дава,иначе като гледам нещата няма да се оправят ..Този ТПС има ли нещо общо с якото пушене отзад?Съмнява ме да е той,понеже като извадя буксата и светва дюзата,но не е изключено и да дава грешни стойностиСега си търся буксата за диагностика,че моята я стопих преди няколко седмици и немога да направя диагностика,ако някой има излишна да пише
      1.6 16v Abarth

Коментар

Не ти трябва буксата - нали трите кабела си стоят? Даже масата не е нужна, а К и Л да са налични.Ползвам Visa и не е никакъв проблем да се върже колата ти без букса - стига кабелите да са налични или поне двата крайни(К & Л).
        The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
        Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
        Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

и с кабелите само става колега, ама с виза нищо няма да направиш, трябва ти хубава програма, и като ходиш да правиш диагностика вземи и тая другата ламбда сонда

Коментар

Провери си дроселовата клава и ТПС. За мен проблема е там. Ако се окаже там проблема, след отстраняването му няма да си познаеш колата. Най-лесно става като откачиш ТПС по време на работа на двигателя. Колата ще влезе в сервизен режим (ще натрупа грешки) ще гори повече, НО ако е това проблема, то работата на двигателя ще се стабилизира веднага. Аз имах подобен проблем и се оказа мръсна клапа. Възможно е и самата клапа да ти е крива (буквално) . Ако колата е карана на газ и е гърмяла, това също не е изключено. Ако намериш някой колега, просто разменете двете клапи заедно с моторчето и тпс както са си върху тях. Свалете от едната кола, (от работещата) поставете на твоята запали и виж какво ще стане. За да няма фалове не си прави експерименти да слагаш твоята клапа на неговата кола.Поздрави!
            Play Golf ,but not drive golf!!!
            Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
            C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

аз си залагам главата, че проблема не е в тпс нито в дроселната клапа; проблема е в адаптацията на колата

Коментар

днес когато работеше двигателя на бензин и реших да откача буксата на тпс-а - е нямаше никаква промяна,колата си знае нейните си стойности и това е,квото и да правя никаква промяна няма.утре отивам да правя диагностика да видим какво ще излезе и мен ме съмнява да е от тпс-а и от клапата
                1.6 16v Abarth

Коментар

Вече има развитие по темата,днес бях на диагностика и излезе само 1 грешка-симулатора на дюзата на 2-ри цилиндър е заминал..
                  1.6 16v Abarth

Коментар

Има ли някакъв начин да го изолирам тоя емулатор на дюзите,да запаля колата на бензин и да видя че наистина е от него?Видимо нищо и няма на платката,освен че отзад където са пътеките на места има се едно окислено.Ще снимам да видим дали има нещо нередно
                    1.6 16v Abarth

Коментар

ми то като караш на бензин- емулатора на дюзите не действа колега, като я изтриха грешката покара ли на бензин да видиш как е ? ако е била ОК взимай нов емулатор и газ

Коментар

Working...
                      X