Здравейте! Светна ми лампата за грешка в двигателя! Ту мига ту свети постоянно.Колата няма мощност и при отпускане на педала на газта (когато е в движение) придърпва,но основния проблем е че когато си реши застава на 1500 оборота и не може да качи повече от 3000. Трябва да я изгасиш за да се нормализират на 900.Отидох в Ауто Италия и там казаха че е Дроселова клапа и компютър.Казаха че ремонта ще излезе 2000-2500 (смяна на дроселова клапа и компютър),а колата струва 5000-6000. Могат ли да се намерят тези части 2ра ръка? От сервиза казаха че ако са компютъра е 2ра рака трябва да се вземе Боди компютрър ЕКУ и да се земе ключ защото колата няма да пали заради новия софтуер. МОЛЯ ПОМОЩ, Благодаря ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 1.6 16в Engine Fault ЕКУ и Дроселова клапа
Collapse
X
-
Момчета колата не я карах един ден вчера я запалих с грешка измих я отвънка после с прахосмукачка отвътре купих и ароматизатор (се пак е болна) и като я запалих грешката изчезна колата работеше нормално без да съм свалял дросел клапата да я чиста. Е сега преди малко я запалих да направа тестово кръгче по махлата. Запали без грешка не влизаше в сервизните обороти нямаше го придърпването като отпуснеш педала на газта.
Коментар
-
bojidar93 написа:Тамън стигнах до центъра и светна отново грешката. Кола с характер. Утре ще я карам за дросела.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Трябва си почистване на дросела,адаптация,и можеби обучение на датчика на коляновия вал/понеже колегата спомена че лампата мига,а това значи че датчика иска обучение/Ако не се оправи,може и да се стигне до смяна на ЕКУ,имал съм същия случай,накрая се оказа че е думнало управлението на дросела вътре в ЕКУ-то,пробвахме с ремонт но безрезултатно.Сменихме ЕКУ-то,бодито и ампулата в ключа и колата пее вече 1.5 години.Имайте впредвид че ЕКУ-тата на тази кола са склонни към саморазрушаване,така че не се учудвам че са ти казали така в Аутоиталия.Успех колега,пробвай и в друг сервиз за мнениеFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Всъщност при мен проблемът беше в запалителна бобина - след смяната двигателят си работи нормално, лампата не свети, не мени обороти.Намерихме си явно свестен майстор, защото в Александър Ауто вече бяхме веднъж за тази грешка и нищо подобно не откриха - а може и да не е било толкова сериозно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар