Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за ламбдасонда на Фиат Браво 1.4 12V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за ламбдасонда на Фиат Браво 1.4 12V

Здравейте, искам да попитам нормално ли е ламбдасондата по време на работа да мени напрежението , работи на 800-900 и по време на работа пада до 500 и под 500 . Нормално ли е това или трябва да държи постоянни параметри.
    ----------------------------------------------------------------------------
    Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
    ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
    ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Нещо не си формулирал въпроса си правилно,аз лично не можах да го разкодирам.
    Fiat 1.4 12V
    Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
    Да си втори значи да си първи сред загубилите.
    Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Нормално е, сондата дава променливо напрежение в зависимост от остатъчния кислород в изгорелите газове.

Коментар

Здравейте, проблема с който е свързан моето запитване за ламбдасондата е следният: на няколко елкома е била колата и винаги показва богата смес, чистят грешките и пак показва богата смес, при потегляне и натискане на педала за повече газ колата забива муцуната и при отпускането на педала започва да тръгва.Колата работи на бензин и на газ, като проблема го прави на бензин.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
        ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
        ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

колега забива муцуна на бензин, защото най-вероятно е зацапано моното от работата на газ...Аз го имам същият проблем и като изчистя дросела и моното всичко се оправя за 5-6000км и после пак.Като караме на газ така е. Важното е на газ да е добре, а там ландата не играе! Така че си сфиркай и си карай така, немаш грижи!
          Всичко което се затяга с ключ по - малък от №27 е нано технология!!!

Коментар

Не играе роля ламбдата, ако има емулатор. Ако няма, си играе роля, даже повече от това, шашка се от газта и после колата не иска да върви на бензин.
            Fiat Bravo 11'97
            1.4 12V A/C

Коментар

Working...
            X